Annonce
Horsens

Læsernes dom efter budgetaftale: Lad KulisseLageret være!

KulisseLageret er et populært sted for horsensianere i alderen 30+, hvis man skal tro de mange Facebook-kommentarer. Mange af dem kommer ikke til Madevej i fremtiden, lyder flere forudsigelser fra Folkebladets følgere på Facebook. Arkivfoto: Morten Pape

Horsens: I kølvandet på budgetforliget i Horsens Kommune har vi spurgt Horsens Folkeblads følgere på Facebook om følgende:

"KulisseLageret flyttes til Det Gule Pakhus på Madevej. Målet er at give de lokale unge et fælles mødested i Horsens. I det budgetforlig, der netop er offentliggjort, er der afsat 10 millioner kroner til opgradering af de fysiske rammer. Er det en god idé?"

Her en række af de mange reaktioner:

Annonce

Per Højgaard, Horsens:

Kære politiker - brug bare midler på en opgradering af de unges pakhus, men hold fingrene fra "vores" Kulisselager! God idé at give de unge et kulturelt samlingssted, hvor de kan fordybe sig og mødes, udfordres osv. Det har de i dag i Pakhuset, og ja - det trænger til en opgradering. Men det er en larmende ugennemtænkt idé at lukke "Kulissen", som er både de voksnes og unge voksnes foretrukne sted, når man skal nyde de mange danske artister eller bands, der gæster stedet.Jeg tror desværre, at mange vil fravælge Pakhuset på grund af den afsides og "mørke" beliggenhed - afstanden til midtbyens cafeer, taxaholdepladser osv. Hvilken fornuftig grund er der til at kvæle et velfungerende og populært spillested - jeg spø’r bare?

Per Nielsen, Horsens:

Udover at jeg finder, at Det Gule Pakhus har en umådeligt dårlig placering for det modne publikum, må jeg også indrømme, at placeringen af Kulisselageret under Horsens Ny Teaters scene giver problemer. Det er et stort problem, at koncerterne først må starte kl. 22, når der er arrangement ovenpå. Vi har endda i Blueskartellet været ude for, at de på teatret har taget strømmen, fordi de mente, at vi startede, før de havde givet lov.

Søren Rain Johansen, Snaptun:

Av. Den gjorde ondt. Er der noget, jeg holder af i Horsens, er det KulisseLageret. Det er her, mine ører forkæles, mit hjerte slår stærkere og musikken rammer hver celle i min krop. Jeg kan næsten ikke tro, det skal være slut?

Jens Gottlieb, Horsens:

Begge steder er sgu fede steder. Lad nu Det Gule Pakhus være i fred, som det er - og put nogle penge i det. Det er det bedste for unge her i byen - der er plads til alle.

Kent Alex Pedersen:

Begge steder har deres berettigelse. Det er da dumt, at de skal lægges sammen. Skal vi på barrikaderne for at redde begge steder? Jeg stiller gerne op. Giv i stedet fem millioner kroner til hver, så de begge kan udvide, hvor de er.

Dikte Krogslund, Horsens:

Nej! Kulisselageret er det fedeste sted og er perfekt, som det er.

Sten Skjerning, Horsens:

Det trækker ikke flere til koncerterne at flytte Kulissen væk fra strøgområdet. Hvorfor er det enten eller? Kan man ikke lave en både og?

Mette Marie Bjerre, Horsens:

KulisseLageret skal blive, hvor det er - med det formål det har. Det binder unge og ældre musikinteresserede sammen. Når man træder ned i Kulissens varme kroge, er der ikke forskel på alder. Alle vil det samme sammen, nemlig høre musik og skabe fællesskab. Det fungerer og har gjort det altid. Tænk gerne nye tanker for Det Gule Pakhus, men lad Kulissen være inspiration til den nytænkning!

Laila Wintoniak Jensen, Horsens:

Den sidste grønne plet i området skal så også ødelægges. Jeg forstår det simpelthen ikke. Alle kolonihaverne er væk, og der bliver bygget overalt i området. Find da et andet sted, bare min holdning/ mening. Hvis der er givet grønt lys for dette, så er det fordi, I ikke bor i området, hvilket jeg gør - og jeg nyder naturen dernede.

Michael Ulbrichsen:

I overskriften står der allerede, at der er afsat 10 millioner kroner. Så bliver der nok ændret på nogen ting dernede. Så stop med det tuderi.

Marianne Jensen, Horsens:

Sørgeligt for Horsens og de reelle brugere af stedet, som er dem på 30 +. Øv! En ommer. Sæt gerne pakhuset i stand til de unge. Men lad kulissen være et musiksted for det lidt mere modne publikum, tak!

Thomas la Cour, Horsens:

Der tales meget om det unge publikum. Hvad med alle over 30? Det bliver mere end almindeligt svært at lokke dem ud på Madevej, fordi stedet forbindes med meget ung og alternativ kultur. Desuden ligger det så langt fra midtbyen, at det psykologisk ikke naturligt kombineres med et restaurantbesøg eller en tur i byen. Hvis man har et topnavn, kan man naturligvis fylde et koncertsted hvor som helst - men hvis man vil præsentere noget ukendt, er det bynære miljø alfa og omega. Fordi man skal kunne tilvælge musikken spontant. Det gør man sjældent, når det foregår på Madevej. Man smutter ikke lige forbi Madevej for at lodde stemningen. Jeg tror, det bliver rigtig svært. Men muligheden for at præsentere musik klokken 20 trækker dog opad.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce