Annonce
Horsens

Læsernes dom: Drop planerne om nedrivning af skole, hal og aktivitetshuse

Sundparkhallen skal rives ned, hvis det står til kommunens taskforce. Folkebladets brugere på Facebook er ikke vilde med nedrivningsplanerne. Arkivfoto: Morten Pape

Horsens: Sundparken i Horsens med knap 1500 beboere er på regeringens ghettoliste.

Derfor har kommunen og en række samarbejdspartnere udviklet en helhedsplan, som skal få området af listen igen. Blandt andet skal antallet af almene boliger reduceres fra de nuværende 100 procent til enten 60 eller 80 procent. Horsens Kommune har lavet to dispensationsforslag.

For at nedbringe antallet af almene boliger skal en håndfuld boligblokke sælges til private, og derudover skal Langmarkskolen, Sundparkhallen og de omkringliggende aktivitetshuse osv. rykkes ned, og i stedet skal der bygges rækkehuse på grundene.

Vi har spurgt Horsens Folkeblads Facebook-følgere, hvad de mener om nedrivningsplanerne. Her et udpluk:

Bente Just, Juelsminde:

Lad folk - arkitekter og ingeniører - med erfaring i skolerenoveringer og sans for det bevaringsværdige se nøje på Langmarkskolen. Er det på nogen måde muligt at bevare, bør den renoveres og bevares. Når fagfolk siger, at skolen er noget helt særligt i arkitektur og håndværk, må der jo være noget om det. Bevar den - også selvom det koster. De andre bygninger har jeg for lidt kendskab til.

Henrik Hjerrild, Horsens:

Få den smukke arkitekttegnede skole renoveret. Hvis budgettet ikke er til det hele på en gang, så spred det over et par budgetår. At rive den ned er hul i hovedet og på ingen måde "rettidig omhu".

Selma Bosnjak Armin Cizmic, Horsens:

Det en rigtig dårlig beslutning. Hvordan skal de små gå i skole selv, hvis I laver en ringvej? Det gavner kun Horsens Kommune, da den gerne vil sælge grunden. Langmarkskolen har fantastisk beliggenhed med et dejligt naturområde og har et lærerigt miljø. Hvorfor flytte børnene til et betonområde? De er lige blevet færdige med at renovere udearealerne, og nu vil de rive skolen ned. Det er utroligt! For I sidste ende handler det kun om grundens værdi.

Michelle Røder-Larsen, Horsens:

Det er så trist at rive så smuk en arkitekttegnet bygning ned. Den er et tegn på dansk arkitekt- og designhistorie. Og det er så dumt at flytte skolen længere væk fra de børn, der går på den. Eleverne har lige fået to nye, fede legepladser og en idrætsbane, og der er ENDELIG kommet en cykelsti hen til indskolings-indgangen. Det giver slet ingen mening at flytte skolen. Håber de vil lytte til os, der bor i området og bruger skolen hver dag.

Kim Saxbeck, Horsens:

Skolen er slidt, men en god omgang renovering burde kunne give den livet tilbage. Den har ikke så mange årtier på bagen, at den ikke kan renoveres.

Egon Utoft Sørensen, Horsens:

Jeg mener, at politikerne er helt galt på den, det er ikke måden at gøre det på. Man skal øge indsatsen i nærområdet. Det handler om at skaffe arbejde til 100 personer, så vi kommer af ghettolisten.

Mette Gylling Pedersen, Horsens:

Hvorfor? Hvorfor flytte til nye lokaler og gøre det svært for dem, som går der? Hvorfor ikke renovere i stedet for?

Annette Byskov, Horsens:

Skolen, hallen og aktivitetshuset må ikke rives ned. Der gøres så godt og stort et arbejde - til glæde for alle børnene.

Lillian Dam Nielsen, Horsens:

Det skal da blive, hvor det er, der bliver lavet så meget i hallen både for børn og voksne.

Michelle Sørensen, Horsens:

Jeg vil være rigtig ked af, hvis skolen bliver revet ned. Det er der, jeg har brugt al min barndom, og jeg vil rigtig gerne vise mine unger, hvor jeg har gået i skole, og hvor jeg lavede alt min ballade og sådan. Rives skolen ned, er det bare SLET ikke det samme. Jeg ved godt, at den del af Horsens altid har været en del af ghettolisten, men det hjælper ikke bare at rive det ned og tro, at alt bliver anderledes, for det gør det ikke.

Ulrik Helles Holm, Horsens:

Det er så fint at flytte skolen og vælte den gamle, nedslidte skole. Men hvordan bliver området "mindre ghetto" af at vælte beboerhuset m.m.? Stensballe har længe ønsket sig et beboerhus - og får det nu - så skal den "hvide ghetto" også til at på listen?

Bibs Kirkedal Petersen, Horsens:

Langmarkskolen er udvendig en arkitektonisk perle. Den er naturligvis slidt efter mange års brug, men Horsens mangler god arkitektur, så bevar den.

Ejgil Grøn Johansen, Horsens:

Sjældent er regeringens ghettoplaner blevet så godt modtaget som i Horsens byråd. Den giver alibi for nedrivning af Langmarkskolen. Den ligger på en af byens bedste byggegrunde. Da finansloven skulle vedtages i 2004, fik DF indført ghettolisten, og den har de siden brugt til at lave den ene stramning efter den anden med.

Før den tid var der ingen, der vidste, at de boede i en ghetto. Nu er vi nået til, at vi skal rive skoler ned i Horsens. Først nu vågner folk op, kan jeg se på de sociale medier, og det er det, der er så tankevækkende. Når borgmesteren og nu også Jacob Bille (LA, red.) - det er første gang, han ytrer sig - siger, at børnene har fortjent en bedre skole, så tænker jeg: Hvordan kan byens "øverste" udtale sig sådan? Har de slet ingen forståelse for det bestående? Og hvad har vi tænkt, da vi afgav vores stemme til kommunalvalget? (forkortet af red.)

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce