Annonce
Horsens

Læsernes bud: Mange tager en sommer i Danmark, men sydens sol trækker også

Salget af sommerhuse i Danmark har været langt over normalen i år. Også udlejningen er eksploderet - måske på grund af, at mange dropper udlandsdrømmene endnu engang i en tid med rejserestriktioner. Billedet her er fra Bugten i Juelsminde. Arkivfoto: Michael Svenningsen
For andet år i træk er sommerferieplanerne helt eller delvist ramt af rejserestriktioner på tværs af landegrænser. En del af Folkebladets følgere udforsker Danmark - mens andre håber, at de lykkes med at komme sydpå.

Horsens: Danmark eller udlandet? Hvordan har du planlagt din sommerferie i år i ly af vaccinationer, restriktioner og rejseregler?

Vi har bedt Horsens Folkeblads følgere på Facebook om at sætte ord på deres ferie-overvejelser i en tid, hvor mange enten lige har fået eller venter på vaccination.

Her en række af svarene:

Annonce

1 Sommer i Danmark, gerne vinter under sydens sol

Rikke Lykke: Vi bliver i Danmark denne sommer. Vi har lejet sommerhus på Bornholm, men håber meget at komme til De Kanariske Øer til vinter.

2 Vi glæder os til at se Danmark

Betina Falk Juul: Vores ferie bliver hjemme i Danmark i vores campingvogn/combicamper på forskellige campingpladser, og vi glæder os til at se Danmark.

3 Gemmer ferie til et familiebesøg i England

Laila Petersen: Jeg har planlagt nogle ture til forskellige egne af landet og har gemt noget ferie, til det bliver muligt at besøge familie og venner i England.

4 Vi fandt et skønt sted sidste år

Berit Dyveke Søndergaard Kromann: Jeg bliver hjemme i år. Planen er at bo på bed & breakfast og tage toget og have cyklen med og opleve Danmark på den måde. Vi fandt et skønt sted sidste år, der ligger cirka to kilometer fra Faxe, så der vil vi gerne tilbage til.

5 Sommeren går med byggeri

Anette Vang Christensen: Vi skal bruge sommeren og nok også lidt mere på at bygge sommerhus.

6 Turismen har brug for, at vi bakker op

Erik Falk: Naturligvis herhjemme. Turismen har brug for al den mønt, den kan få. Og jeg overlever nok ikke at komme udenlands.

7 Jeg er vaccineret, men tænker på mine børn

Lonnie Michalek Bøgebjerg: Hvis alt går, som det skal, så går turen til Tjekkiet, men det kommer an på smittetrykket dernede (til den tid). Ja, jeg er fuldt vaccineret, men det er mine børn ikke, og det er dem, jeg tænker på.

8 Jeg venter med drømmerejsen til 2022

Ilse Larsen: Jeg bliver herhjemme i Danmark og tager ud i det blå med toget. Jeg venter med min drømmerejse til juni i 2022 - til Neum i Bosnien-Hercegovina ved Adriaterhavet med bus.

9 Vi trænger til sol og varme

Britta Würtz Jensen: En uge på Kreta sidst i juni og Andalusien i september. Vi trænger til sol og varme, men også ture ud i det danske ferieland.

10 Vi håber på Grækenland i uge 25

Lone Stokholm: Vi har bestilt rejse til Grækenland i uge 25, så det håber vi på. Vi er begge vaccineret til den tid. Henholdsvis med et og to stik, så vi er fortrøstningsfulde.

11 Mine penge skal bruges i Danmark

Mette Degling: Danmark er er smukt land, og jeg tænker at mine penge skal bruges på at støtte de danske butikker med mere. Så planen er at blive i Danmark og nyde vores smukke natur, måske en tur ud til nogle af vores øer.

12 Vi trænger til at se familien i Finland

Pia Byman: Hjem til Finland. Vi har ikke set familien siden sidste sommer, så det trænger vi til.

13 Mange vil gerne beholde deres job

Lone Grønnemark: Både indenrigs i sommerhus og udenlands. Ansatte i rejsebureauer, lufthavne, flybranchen og så videre vil også gerne beholde deres job.

14 Vil gerne ud, men nej tak til restriktioner

Ole Andersen: Gerne udlandet, men det bliver uden mundbind og andre restriktioner. Så det bliver nok ikke i år. Vi ta'r i sommerhus i år igen. Så må vi se til næste år, om det er forsvarligt at tage afsted.

15 Det var ikke sjovt at skulle hjem i utide

Ulla Dyhr: Jeg bliver hjemme i Danmark og venter på bedre tider i udlandet. Jeg prøvede at skulle rejse hjem fra USA i utide marts 2020. Det var ikke særlig sjovt.

16 Jeg må indrømme, at sydens sol trækker

Anette Hermann: Vi har bestilt rejse til Zakynthos i forsommeren, en nybestilt rejse og så har vi en rejse til Bali, som overligger fra sidste år, til efteråret. Har lige haft en enkelt kroovernatning i Sønderjylland, men må indrømme, det er sol og varme sydpå, der trækker.

17 Vi har sæsonplads på Ajstrup Strand

Astrid Lave Christensen: Vi havde reserveret forårsplads på CampOne Ajstrup Strand. Det er ændret til en sæsonplads frem til og med uge 42.

18 Det er ikke ferie, når man skal tjekkes

Thomas Lenke: Hjemme i Danmark med dejligt sommerhus ved stranden uden bekymringer. Det er ikke ferie, hvis man skal tjekkes, og der er restriktioner, testpligt, coronapas, karantæne...

19 Vil ikke bruge formuer på andre restriktioner

Jennifer Ann Benn: Noget tyder på, at det bliver hjemme i Danmark. Jeg gider ikke at bruge en mindre formue på at rejse fra restriktioner til andre restriktioner, så hellere vente og få nogle oplevelser herhjemme med min søn.

20 Turen går til Italien

Daniel Sørensen: Først en uge til Gardasøen og senere to uger til Bassano (i det nordlige Italien, red).

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

Politiet har ingen fartmålinger: Alligevel er Lars' Tesla beslaglagt på sjette måned

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Brev fra Borgen For abonnenter

Flot balance mellem det højtidelige og det folkelige: Dronningen fortjener at blive fejret

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Annonce