Annonce
Hedensted

Læsere reagerer på kommune-opsang: Fej for egen dør

Hedensted Kommune er lige gået i gang med at rydde op på en adresse i Åstrup, hvor kommunen har købt en gammel købmandsbutik til nedrivning. Det er imidlertid flere måneder siden, en af landsbyens borgere gjorde kommunen opmærksom på, at det var umuligt at passere på fortovet udfor adressen. Foto: Camilla Bo Krefeld
Det er ikke kun private grundejere, som glemmer at klippe hæk og feje fortov. Også på kommunens adresser vokser problemerne sig af og til så store, at man ikke kan passere på fortovet.
Annonce

Hedensted: - Jeg har nu i tre måneder forsøgt at få Hedensted Kommune til at rydde fortovet på Åstrupvej 17, som er kommunens grund. Man kan ikke komme forbi, men må gå over på den anden side, hvor der er større mulighed for at blive kørt ned. Jeg har mailet og ringet, men det hjælper ikke noget.

Sådan lød en mail fra en læser, Thomas Brund, som forleden reagerede på en artikel i Folkebladet, hvori Hedensted Kommune opfordrer grundejere til at blive bedre til at klippe hæk og feje fortov foran deres grunde.

Det er nemlig den enkelte grundejers ansvar og pligt at holde fortovet rent og passerbart - men det må kommunen hvert år mindre flere end 100 borgere om.

Artiklen har affødt flere reaktioner fra læsere, der mener, at kommunen skal feje for egen dør, inden den kommer efter de private grundejere.

- Kommunen har også noget, der skal klippes, fx træer på Ejnar Schous Allé i Juelsminde, og så kan de vel også få fjernet de parkerede biler, så gående færdsel kan foregå på fortovet og ikke på vejbanen, lyder en mail fra en anden læser, Finn Christophersen i Juelsminde.

Annonce

Anmelder sig selv

Ifølge Michael Laursen, leder af afdelingen for Natur, vand og veje i Hedensted Kommune, er der en god forklaring på, at kommunen ikke altid har orden i sagerne.

- Vi har en decentral struktur, hvor alle de matrikler, som ikke er veje, bliver bestyret af ansvarlige i de forskellige afdelinger i kommunen, og som grundejere er vi på den måde ikke anderledes end alle andre. Derfor sker det også, at det somme tider er en af kommunens egne adresser, vi anmelder, når vi ser et sted, der ikke er passet, siger Michael Laursen.

Han erkender, at kommunen har et særligt ansvar for at holde sin sti ren, men at det ikke altid lykkes.

- Det er selvfølgelig til irritation, når vi opdager egne adresser, hvor det ikke er i orden. Hvad angår adressen i Åstrup, har det nok handlet om, at det er en ejendom, vi har købt til nedrivning, og da der ikke er nogen, der bor der, har vi måske ikke tænkt over, at det skulle passes. Men det er noget, vi skal være mere opmærksomme på, siger Michael Laursen.

Da Folkebladet kørte forbi adressen i Åstrup, var kommunen netop gået i gang med at rydde op på grunden, og Michael Laursen fortæller, at de vil tjekke op på tilstanden på træerne på Ejnar Schous Allé.

- Og så vil vi opfordre folk til at sende en mail eller bruge "giv et praj"-app'en, når de ser noget, de mener, der skal gøres noget ved, siger Michael Laursen.


Vi har et særligt ansvar som kommune for at have orden i sagerne, og det irriterer da også, når vi opdager steder, hvor det ikke er ok.

Michael Laursen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce