Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Vi ville have forståelse for jeres beslutning, hvis Stjærskolens udskoling var dårligt fungerende

Hvorfor ødelægge noget, der fungerer så godt? Og samtidig lade eleverne sidde og rasle længe i en bus hver eneste dag i tre år?

Det er med stor undren, at vi som indbyggere i Storring med børn på Stjærskolen, erfarer byrådspolitikerne i Skanderborg Kommunes overvejelser omkring udskolingen på Stjærskolen.

Vi havde gjort vores forarbejde godt, inden vi i 2005 valgte at bosætte os i Storring. Fornuftige busforbindelser til Aarhus, Silkeborg og Skanderborg. Kort afstand til motorvejstilkørsel. Fornuftig afstand til butikker og indkøb i Galten, Skovby og Stjær.

En skøn børnehave i naturskønne omgivelser i Storring, dagplejere i både Stjær og Storring og ikke mindst en god skole i Stjær for 0.-9. klasse. Skulle det ikke været muligt at gå alle årene på Stjærskolen, er der en god cykelsti det meste af vejen til Skovbyskolen. Skolebus til begge skole, hvis nødvendigt, i vintermånederne. Altså gode rammer for vores kommende familie.

Vi var så heldige at få to børn, som nu går i 1. og 3. klasse på Stjærskolen.

Vi har, sammen med mange andre borgere i Storring og Stjær, gået fra dør til dør de seneste uger for at samle underskrifter til bevarelse af udskolingen på Stjærskolen. Vi blev mødt med en enorm opbakning! Indbyggerne i Stjær og Storring er nemlig ligesom os enormt forundret over, at byrådspolitikere kan finde på at overveje at flytte udskolingen fra en så velfungerende skole som Stjærskolen.

Argumenter som "det kræver to spor for at have kvalitet" holder simpelt hen ikke. Hvis I har fulgt lidt med og læst med i de lokale medier på det seneste, så er der vist ingen tvivl om, at Stjærskolen og udskolingen er meget velfungerende. Stjærskolen lå bedst med afgangseksamenskaraktererne i hele Skanderborg Kommune og nr. 15 på landsplan ud af 803 skoler. Trivslen er også rigtig fin, og det samme er linjefagsdækningen.

Beslutninger skal foretages på et veloplyst grundlag. Vi ville have forståelse for jeres beslutning, hvis Stjærskolens udskoling var dårligt fungerende med hensyn til kvalitet/læring/karakter/lærer/trivsel/arbejdsmiljø/elevtal. MEN! Her er det jo det modsatte.

Hvorfor ødelægge noget, der fungerer så godt? Og samtidig lade eleverne sidde og rasle længe i en bus hver eneste dag i tre år? Busafgang Storring kl. 06.27 for at kunne være på en skole i Skanderborg kl. 07.50.

Alternativt 15 minutters cykeltur til enten Stjærskolen eller Skovbyskolen. På den måde vil de kunne få mere motion ind i hverdagen og energi til at dyrke sport om eftermiddagen – måske endda være træner for de mindre elever, indenfor en af de mange sportsgrene, som idrætsforeningen i Stjær tilbyder.

Annonce
Illustration: Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce