Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Tillykke til Museum Skanderborg

Vi er og har således ikke kun en, men mange vigtige brikker i fortællingen om Danmarks historie.

I Det Konservative Folkeparti lægger vi stor vægt formidlingen af vores fælles historie og kultur og på bevarelsen af fortidsminder. Derfor arbejdede jeg aktivt for, at byrådet skulle bevilge Museum Skanderborg en ekstra sum penge, således at det med dem og en god portion fondsmidler kan indrette og færdiggøre det ny museum ved banegården i Skanderborg.

Museum Skanderborg er vigtig i fastholdelsen og formidlingen af vores lokale historie og har gennem de senere år kunnet bryste sig af en række særdeles velbesøgte og vellykkede særudstillinger – bl.a. udstillingen om Holger Blom, der trak hele 16.000 gæster, og udstillingen om fundene fra vikingeriddergraven i Fregerslev for bare at nævne to.

Skanderborg har en spændende og unik historie som både konge- og købstadsby med både Øm Kloster, Skanderborg Bunkerne, Alken Enge og Gl. Rye Flyveplads og møllen lige uden for døren. Fundene fra Alken Enge har bragt os på verdenskortet, og senest er de sensationelle, 2000 år gamle jernalderfund på Kildebjerg i Ry røget ind på top ti over de vigtigste arkæologiske fund i 2019. Vi er og har således ikke kun en, men mange vigtige brikker i fortællingen om Danmarks historie.

Vi har brug for et moderne museum i moderne, fremtidssikrede rammer, der kan formidle alle de historier til både os og til fremtidige generationer. Vi skylder dem at sørge for, at museet får de bedst mulige rammer, så vi bevarer og videregiver de mange historier. Det er nu sikret med den ekstra bevilling. Så tillykke til museet og til os alle.

Thomas Cordtz (K), byrådsmedlem i Skanderborg Kommune. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens får penge fra DBU

Leder For abonnenter

Dyrene skal leve, men kulturlivet må heller ikke misrøgtes

Der er underlig langsomhed over de forhandlinger, Joy Mogensen fører med landets kulturliv, i forhold til det, der blev lagt for dagen med erhvervsliv og lønmodtagere. Der er hurtigt kommet en aftale i stand om dyreparkerne, men alle andre må vente i uvished. Dyreparkerne får penge, for gør de ikke det, bliver dyrene misrøgtet og dør måske, fordi der ikke er penge til mandskab, ja, måske foder i den sidste ende. Men kulturlivet i Danmark har ikke fortjent at blive misrøgtet. Hvad der er sket bag dørene, får vi ikke meget at vide om. Men det ser ud, som om landets kulturinstitutioner må vente på et svar, fordi det ikke er livsnødvendigt med en løsning lige nu. De dør jo ikke af sult. Det kan se ud, som om kulturministeren er sendt til forhandlingerne med en melding om, at hun skal lade dem trække ud, til der er lidt bedre overblik over, hvor meget der skal bruges andre steder. Hold dem ud i strakt arm, så finder vi en løsning senere, er muligvis meldingen fra dem, der bestemmer mere i regeringen end Mogensen. Kulturlivet har brug for hjælp. Regeringen har taget ansvaret med at lukke alt ned. Så må den også tage konsekvensen og afbøde skaderne med beløb, der svarer til det, kulturinstitutionerne mister. De er indtægtskilder for samfundet i det daglige med entreindtægter og skatter til samfundet. For slet ikke at tale om de oplevelser, de beriger landets borgere med. Men det er noget helt andet. Lige nu handler det om at få en ordentlig og forsvarlig løsning, så kulturinstitutionerne kan fortsætte på det niveau, de blev hevet ned fra. Finansminister Nicolai Wammen kan måske komme Joy Mogensen til undsætning med sin store pengekasse, og hvis han er i tvivl om beløbenes størrelse, kan han begynde med at se på den by, han kender allerbedst: Aarhus, hvor han har været borgmester. Hvis lukningen fortsætter maj med, vil kulturlivet i Aarhus mangle 50 millioner kroner. Den Gamle Bys eksistens er truet, siger direktør Thomas Bloch Ravn, og det gælder flere. Der er nok at rette op på. For af med dem vil vi ikke. Og vi vil bevare kunsten på et ordentligt niveau.

Østjylland

Læge fortæller om corona-kampen på sygehuset: Frygter valget mellem liv og død

Hedensted

Støtter lokale butikker og glæder de gamle: Ildsjæle sender påskepakker til plejehjemsbeboere

Annonce