Annonce
Horsens

Læserbrev: Skal Horsens være helt uden heste?

Læserbrev: Der er en hest i byens våbenskjold. Men rideverdenen i Horsens er lige så stille ved at dø.

Horsens Rideskole, som har ligget ved Bygholm Sø i over 100 år, er lukket og slukket. Boller Rideklub, som er flyttet ud til et sted mellem Torsted og Hatting, har få år tilbage.

Der skal skabes vækst i byen, og rideskolerne er blevet eksproprieret for at skabe plads til boliger. Det kan jeg sådan set godt forstå. Men skal alle vi, der bor her, og alle de nye, der flytter hertil, så ikke have mulighed for at gå til ridning?

Som barn styrtede jeg ud af skolegården, så snart klokken ringede, for jeg skulle nå bussen ud til hesten. Jeg havde ikke min egen hest, men bare samværet på rideskolen, og det at hjælpe til, var for mig nok til at ville bruge så mange vågne timer som muligt på rideskolen.

Ridning er stadig blandt de mest populære sportsgrene blandt børn. Selv om ridning ikke er en holdsport, er det en meget social sport. Samtidig er det en af de få sportsgrene, hvor drenge og piger - ud over at dele deres fælles interesse for de firbenede - også konkurrerer på lige fod. Og hesteverdenen er ikke kun for dem, der rider, men lige så meget for hele familien.

I Horsens Kommune bor verdensranglisten nr. 29 i dressur, Agnete Kirk. Men hvis rideskolerne nedlægges, kommer der ikke nye stjerner til, for det er i rideskolerne, de skal fødes. Her vil de tilbringe mange timer, ikke kun med undervisning og træning, men så sandelig også med mange sociale arrangementer.

Det er bevist, at ridning og omgangen med heste giver gode lederegenskaber. Og dygtige ledere er med til at skabe vækst. Var det så ikke en ide at skabe plads til mere ridning i og omkring Horsens - at udvikle ridesporten i stedet for at afvikle den?

Er det ikke også dumt, at handicapridning - noget der virkelig kan hjælpe handicappede til et bedre liv - sendes ud af kommunen som i dag, hvis vi kunne beholde den?

Vækst er jo ikke bare flere boliger. Meget andet skal helst følge med. For eksempel faciliteter, så de, der gerne vil, kan dyrke deres sport. Også dem, der er til hest - og til heste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Annonce