Annonce
Horsens

Læserbrev: Skal Horsens være helt uden heste?

Læserbrev: Der er en hest i byens våbenskjold. Men rideverdenen i Horsens er lige så stille ved at dø.

Horsens Rideskole, som har ligget ved Bygholm Sø i over 100 år, er lukket og slukket. Boller Rideklub, som er flyttet ud til et sted mellem Torsted og Hatting, har få år tilbage.

Der skal skabes vækst i byen, og rideskolerne er blevet eksproprieret for at skabe plads til boliger. Det kan jeg sådan set godt forstå. Men skal alle vi, der bor her, og alle de nye, der flytter hertil, så ikke have mulighed for at gå til ridning?

Som barn styrtede jeg ud af skolegården, så snart klokken ringede, for jeg skulle nå bussen ud til hesten. Jeg havde ikke min egen hest, men bare samværet på rideskolen, og det at hjælpe til, var for mig nok til at ville bruge så mange vågne timer som muligt på rideskolen.

Ridning er stadig blandt de mest populære sportsgrene blandt børn. Selv om ridning ikke er en holdsport, er det en meget social sport. Samtidig er det en af de få sportsgrene, hvor drenge og piger - ud over at dele deres fælles interesse for de firbenede - også konkurrerer på lige fod. Og hesteverdenen er ikke kun for dem, der rider, men lige så meget for hele familien.

I Horsens Kommune bor verdensranglisten nr. 29 i dressur, Agnete Kirk. Men hvis rideskolerne nedlægges, kommer der ikke nye stjerner til, for det er i rideskolerne, de skal fødes. Her vil de tilbringe mange timer, ikke kun med undervisning og træning, men så sandelig også med mange sociale arrangementer.

Det er bevist, at ridning og omgangen med heste giver gode lederegenskaber. Og dygtige ledere er med til at skabe vækst. Var det så ikke en ide at skabe plads til mere ridning i og omkring Horsens - at udvikle ridesporten i stedet for at afvikle den?

Er det ikke også dumt, at handicapridning - noget der virkelig kan hjælpe handicappede til et bedre liv - sendes ud af kommunen som i dag, hvis vi kunne beholde den?

Vækst er jo ikke bare flere boliger. Meget andet skal helst følge med. For eksempel faciliteter, så de, der gerne vil, kan dyrke deres sport. Også dem, der er til hest - og til heste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Erhverv For abonnenter

Håndværk og håndmadder giver smør på brødet: Otte nye regnskaber fra lokale firmaer

Annonce