Annonce
Horsens

Læserbrev: Omfartsvej vil gøre ubodelig skade

Læserbrev: I et læserbrev den 9. september gør Flemming Ejlersen (FE), byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti, sig til stor og varm fortaler for motortrafikvejen ved Klokkedal.

Flemming Ejlersen (FE) har været i arkiverne og kan oplyse os alle om, at vejen såmænd allerede i 1999 var på tegnebrættet - så hvorfor al den jammer nu.

1999 er længe siden, og hvis FE havde kigget lidt længere frem i den kommunale planlægning, ville han have set, at sådan blev det ikke ved med at være.

I kommunens trafikplan i 2012 står der således: "Det er i forbindelse med vedtagelsen af Vejplan 2012 besluttet ikke at videreføre planlægningsarbejdet mht. scenarie 1 (Nørregade lukkes for gennemkørsel), scenarie 7 (Omfartsvejen-syd mellem Bjerrevej og Bollervej) og scenarie 10 (Omfartsvej mellem Bollervej og Horsens Havn)."

I kommuneplan 2013 er vejen således heller ikke mere angivet.

Danmarks Naturfredningsforening har sendt sine bemærkninger til Horsens Kommune vedr. Trafik 2030, hvor vi indtrængende indstiller, at vejen ved Klokkedal og over strandengene ved fjorden udtages af planen, dels fordi den vil bevirke ubodelig skade på naturen i området, og dels fordi vi stærkt tvivler på, at trafikproblemerne løses på denne måde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce