Annonce
Horsens

Læserbrev: Nyt asfalt eller byt bilen med en traktor

Læserbrev: Jeg så den anden dag, at Marianne Nørmark, (V) havde øje for den dårlige stand som Nim hovedgade er i.

Dertil kan jeg give hende 100 procent ret.

En anden vej i Horsens omegn, der trænger til et løft, er Grønhøjvej mellem Kørup og Hatting.

Vejen er som sådan ikke dårligt asfalteret, den er bare alt for smal til den stigende trafik, der gennem de senere år har udviklet sig.

Det har man i flere år forsøgt at afhjælpe ved at fylde grus i de opkørte rabatter.

Det har nu givet op til 80-90 cm brede rabatter og mange steder med store huller, der trods alt bliver efterfyldt tre-fire gange om året.

Efter et par regnbyger er hullerne der igen, og som en lille sidegevinst ser det ud som om man lige har spændt ploven af, når man har kørt på vejen.

Det er et under, hvis der ikke ryger et sidespejl i ny og næ, for der er ikke ret mange, der vil vige (mig selv inkl.)

Det er ikke så meget pga., at bilen ikke må blive beskidt. Jeg kører i en stor kassevogn med meget værktøj og andet udstyr, der hopper rundt, når man ryger i et sådant hul.

For det passer jo altid med, at det er ud for et kæmpe hul, at man skal ud i rabatten.

Vejen er også blevet en yndet rute for kommende Tour de France ryttere i stramtsiddende trikot.

De har jo heller ikke det bedste ry for ikke at være til unødig gene, der vil det også gavne med en halv meter asfalt mere i begge sider.

Den belastede E45 sender også af og til biler på vejen, hvis den er spærret pga. uheld.

Jeg har flere gange set målekabler på vejen, men mon der er batteri i målestationen?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hvorfor er kontrol og straf altid løsningen?

Fagbladet 3F og DR Nyheder har over de seneste dage afdækket en række uhyrlige forhold om kinesiske kokke ansat i danske restauranter. Kokke har fortalt om, at de bliver spist af med meget lav løn, kummerlige boligforhold og næsten ingen fritid. Dokumentationen viser, at nogle restauranter har spekuleret i at udnytte den såkaldte beløbsordning, der gør det muligt at hente ikke-EU-borgere til Danmark for at arbejde. Ordningen er sat i verden for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Danmark, og den fungerer grundlæggende sådan, at hvis der betales en månedsløn på minimum 35.582 kr., og ansættelsen ellers er efter danske forhold, kan der udstedes opholdstilladelse. De to medier, Fagbladet 3F og DR Nyheder, har påvist, at der på et socialt medie i Kina søges efter kokke til danske restauranter - til ansættelsesvilkår, som er langt fra danske normer. DR har spurgt integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvordan han vil løse problemet, og her tyr han til en klassisk model: øget kontrol og hårdere straffe til de virksomheder, der snyder. Men hvorfor er det, at kontrol og straf (næsten) altid bliver standardsvaret til at løse problemer med brodne kar? I en sag som denne sker det endda, længe inden man har et billede af, hvor udbredt problemet er. Kunne det være, at der var en bedre løsning. Et velkomst-møde for alle, der kommer til Danmark på besøgsordningen måske? Eller kunne det være, at problemet slet ikke er så stort? Som Fagbladet 3F skriver, var der i 2018 582 kinesere i Danmark på beløbsordningen. Men det er ikke ensbetydende med, at alle 582 er blevet udnyttet af deres arbejdsgivere. Det kan godt være, at en nærmere undersøgelse viser, at der skal mere kontrol til, eller at der skal være hårdere straffe til restauratører, der udnytter arbejdsivrige kinesiske kokke. Men jeg bliver simpelthen så træt, når kontrol og straf igen og igen bliver danske politikeres standardsvar på, hvordan vi løser et problem. For kontrol og straf ændrer ikke ved, at der er folk, der vil forsøge at snyde systemet. Så lad os nogle gange prøve at se, om der kan være andre løsninger.

Annonce