Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til alle ansatte, som er der for vore svage medborgere

Seniorrådet vil hermed sige tusind tak til alle ansatte i ældre- og handikapsektoren i Skanderborg Kommune for det vigtige arbejde, I laver døgnet rundt i en helt uvant og vanskelig situationen.

Annonce

Lige nu udfører alle ansatte i plejecentrene, hjemmeplejen, bostederne og overalt, hvor der er brug for hjælp, en stor og vigtig opgave under meget vanskelige vilkår.

Coronavirussen har pludseligt vendt op og ned på næsten alt i hverdagen. Samfundet er rigtig mange steder sat på standby, og flest mulige skal arbejde hjemmefra eller slet ikke. Mange bliver ulykkeligvis fyret fra deres job. Børnene skal så vidt muligt undervises hjemmefra.

Ansatte i pleje- og handikapsektoren arbejder under særligt vanskelige vilkår, når de i deres daglige arbejde skal hjælpe de svage borgere og samtidig beskytte dem mod smitte.

De gamle og svage på plejecentrene må midlertidigt ikke få besøg af deres pårørende. Det kan betyde, at mange føler sig mere ensomme og usikre på, hvad der sker. De ansatte skal, så godt det nu er muligt, forsøge at være der for dem og forklare situationen og nogle gang trøste den enkelte borger.

De pårørende har også et behov for at besøge deres svage familiemedlem. For rigtig mange er det en selvfølge jævnligt at komme på besøg i plejecentret. Men den mulighed er også lukket ned lige nu. De ansatte må også her være med til at forklare om situationen og reglerne - og supplere med, hvordan det går med beboeren på plejehjemmet.

De ansatte har også sig selv, deres familier og deres kollegaer at tænke på, når det gælder beskyttelse mod at blive smittet med coronavirussen.

I Skanderborg Kommune har byrådet og administrationen opstillet en række regler og anbefalinger for arbejdet med ældre- og handicapområdet. Seniorrådet bakker fuldt og helt op om de meget vigtige skridt, som vor kommune har taget. Vi påskønner, at der er taget vigtige hensyn til såvel borgerne, de pårørende og de ansatte for at beskytte mod overførsel af smitte.

Seniorrådet vil hermed sige tusind tak til alle ansatte i ældre- og handikapsektoren i Skanderborg Kommune for det vigtige arbejde, I laver døgnet rundt i en helt uvant og vanskelig situationen.

Tak!

Illustration: Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Annonce