Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Et skridt frem, men to tilbage for økonomien

Annonce

På seneste byrådsmøde valgte Skanderborg Byråd at suspendere ordningen om, at de enkelte fagudvalg skal finde finansieringsmuligheder eller kompenserende besparelser, når de stiller forslag om nye budgetudvidelser og dermed nye udgifter for Skanderborg Kommune. Ordningen, som vi har været varme fortalere for i Det Konservative Folkeparti, blev indført sidste år for at tæmme lysten til nye udgiftsdrivende tiltag og for at holde kommunens udgifter i ro - og med succes.

Den har været et vigtigt instrument til at holde økonomien nogenlunde på plads og til at sikre, at udvalg og politikere foretog de nødvendige prioriteringer i forbindelse med budgetlægningen. Netop dette er der er hårdt brug for pga. de snævre økonomiske rammer, kommunen skal agere under, og de mange nye opgaver, der tilflyder os, alt imens antallet af børn og ældre stiger stærkt.

Byrådet var i efteråret tvunget til at skære dybt i velfærdsområderne, men trods dette sejler supertankeren Skanderborg Kommune videre med røde tal og må foretage store million-træk på kassen de kommende år for at få økonomien til at hænge sammen.

Fra konservativt hold er vi derfor dybt bekymrede over og finder det paradoksalt, at det redskab, der mere end noget andet har været med til at holde budgetlægningen på rette spor, nu er dømt ude. Ikke mindst fordi enkelte partier og fagudvalg tidligere har haft for vane at dukke op til budgetforhandlingerne med lange smørrebrødssedler med nye ønsker til velfærds- og budgetudvidelser uden at anvise nogen form finansiering.

Den slags kan kun gå ud over bundlinjen og vores evne til at drage omsorg for dem, der har behov. Men vi skal passe på og holde igen med nye tiltag, hvis der fortsat skal findes overskud til kernevelfærden og til de borgere, der har allermest behov for den: børn, ældre og udsatte.

Det er og bliver en konservativ mærkesag, at vi bliver bedre til at tage os af dem, der har vanskeligt ved at tage vare på sig selv. Men det kræver, at vi kan finde pengene til det. Derfor er det kun rimeligt, at de enkelte udvalg tvinges til at prioritere og til at anvise finansiering af nye forslag.

I Det Konservative Folkeparti vil vi derfor arbejde for, at ordningen om kompenserende besparelser indføres igen, inden det igen bliver tid til budgetforhandlingerne. Det er sund fornuft.

Thomas Cordtz (K), byrådsmedlem i Skanderborg for Det Konservative Folkeparti. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Udsigt til brandslukning resten af aftenen: Vi skal ind fra ydersiden, og det tager tid

Annonce