Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Er Stjær i vækst?

Hele arbejdet med en ny skolestruktur er altafgørende for kommunen, og det er en svær opgave for politikerne, men det bliver da kun endnu sværere, hvis tallene af ukendte årsager ikke afspejler virkeligheden.

Hver dag når jeg kører på arbejde, tager jeg Stjærvej ud af byen og kører forbi Granatvænget, udbygningen af Nymarksvej og alt byggeriet på Filippavænget i Stjærs nordlige udkant. Umiddelbart ligner det, at der er temmelig meget aktivitet og nye huse skyder op. Samtidig kan jeg læse i Skanderborg Kommunes prognoser, at det forventede boligprogram i Stjær fra 2018-2030 er ét parcelhus om året + ét-to rækkehuse. Jeg kan se tallene i rapporten, men når jeg kigger ud på virkeligheden, er det bare et helt andet billede, der viser sig.

Det er primært familier, der flytter til Stjær, og flere familier betyder flere børn – især i Skanderborg Kommune, hvor vi har landets højeste fertilitetsgennemsnit for kvinder på 2,4!

Og hvorfor er det så vigtigt, om der bliver bygget i Stjær?

Det er vigtigt, fordi de prognoser, hvorpå Skanderborg Kommune baserer sine udregninger, befolkningsfremskrivninger og hvor mange børn, der kommer til at være i de forskellige skoler, ikke er korrekte – i hvert fald ikke for Stjær.

Hele arbejdet med en ny skolestruktur er altafgørende for kommunen, og det er en svær opgave for politikerne, men det bliver da kun endnu sværere, hvis tallene af ukendte årsager ikke afspejler virkeligheden.

De 22 huse, der er nybyggede/ved at blive opført, repræsenterer rent statistisk 52,8 barn - og det er alt andet lige en vækst på 24 procent i forhold til det nuværende elevtal på Stjærskolen. Derudover er flere udstykningsprojekter i Stjær foreslået til kommunen, så lokalt forventer vi, at der bliver plads til endnu flere Stjærborgere - både voksne og børn i fremtiden.

Så hvordan kan det være, at Skanderborg Kommunes prognoser forudser, at Stjærs vækst stagnerer?

For at forsætte den gode udvikling og den balancerede vækst, vi alle ønsker, er det afgørende for Stjær, at vi kan tilbyde en god skole med 0.-9. klasse. I dag har Stjærskolen ét spor, men der kan på den korte bane etableres to spor i udskolingen og på sigt hele skolen, så Stjærskolen kan være en del af kommunens løsning med at finde plads til flere elever i skolerne.

Vi vækster i Stjær, så kære politikere – tag det med i beregningerne. Stjærskolen er en afgørende del af Stjær i Udvikling, så vi kæmper for, at vores skole kan være med til at løfte opgaven i stedet for at sende børnene videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Danmark

Liveblog: Politiet opfordrer til at sprede påskehandlen ud over flere dage

Annonce