Annonce
Læserbrev

Læserbrev: En tredjedel af Skanderborgs borgere bor på landet – ønsker vi også det i fremtiden?

Annonce

I disse corona-tider søger vi mod det kendte og trygge. Der sker så mange voldsomme forandringer i verden, i vores nærmiljøer og i selve vores liv, at man har brug for nogle faste holdepunkter. Lige nu er mine børns faste holdepunkt lukket – ligesom alle andre skoler i Danmark.

Jeg har tre børn på Stjærskolen, og selvom jeg gør mit bedste for at kombinere hjemmearbejde og hjemmeskole, savner mine børn de vante rammer, de dygtige lærere og de gode kammerater. Stjærskolen giver mine børn kvalitet i hverdagen, og jeg ved, at den klæder dem på til at blive fagligt dygtige, videbegærlige unge mennesker, når de forlader skolen efter 9. klasse. Det er den skole, min mand og jeg har valgt til vores børn.

Nu står Skanderborg Kommune med en udfordring på børneområdet, fordi skolen er populær, og mange ønsker at bosætte sig her – det må vel siges at være positivt for os alle. Vi kan løfte i flok – vi kan optimere kommunens eksisterende skoletilbud, så mange af de nye børn kan få plads på de gode skoler, vi allerede har. I Stjær har vi plads til flere elever i 0.- 9.klasse – og netop en folkeskole, der tilbyder en tryg, lokalt forankret og kvalitetsmæssig fremragende skolegang, er en afgørende grund til at tilflyttere vælger Stjær.

Hvis Skanderborgs politikere tror, at de kan mindske presset på de større skoler ved at beskære eller ligefrem lukke kommunens mindre skoler, er jeg ret sikker på, at de tager fejl. Hvis de små samfund ikke kan tilbyde en skole, så bliver de fravalgt, og det vil betyde et endnu større pres på kommunens store byer.

I dag bor en tredjedel af Skanderborgs borgere på landet. Hvis I tager vores skoler, vil det tal falde – meget! Men tilflytningen til kommunen vil nok fortsætte, og det betyder endnu flere beboere i kommunens største byer, hvor skolerne allerede nu kæmper med at finde plads til eleverne.

Lad Skanderborgs aktive landsbyer være med til at tackle udfordringen med flere børn i skolerne – det kræver blot, at I vil være med til at udvikle vores skoler, ikke afvikle dem!

Illustration: Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brandslukning fortsatte til langt ud på natten: Tøjbutikker i stueplan er medtagede efter slukningsarbejde

Horsens

Hedensted gav HFS en fodboldlektion

Hedensted For abonnenter

Flere venner, mere motion og mindre angst: Ny livsstilsefterskole åbnede med næsten fuldt hus

Annonce