Annonce
Læserbrev

Læserbrev: En kæmpe tak til alle vores frivillige kræfter

Ja, uden at sige for meget, kan man roligt sige, at Danmark ville være et helt andet land, hvis vi ikke havde alle de frivillige.

Der er rigtig mange ting i vores samfund og i vores hverdag, som bliver kvalificeret og i mange tilfælde kun fungerer, fordi der er mennesker, der engagerer sig i frivilligt arbejde. Mennesker, der brænder for et område eller en sag, og som spreder energi og skaber muligheder, hvor de er.

I Skanderborg Kommune er vi så heldige at have masser af frivillige kræfter på mange, mange forskellige områder.

Forleden holdt byrådet nytårskur for den del af vores frivillige, der er medlemmer af brugerbestyrelser, råd og nævn. Nytårskuren er ment som tak for den enorme indsats, de frivillige gør for det store fællesskab. En indsats, der mærkes i hvert eneste hjørne af vores kommune på skoleområdet, dagtilbudsområdet, integrationsområdet, idrætsområdet og mange andre områder.

Vores frivillige i brugerbestyrelserne bidrager til at sikre kommunale tilbud af høj kvalitet. Det gælder eksempelvis, når vores skolebestyrelser og dagtilbudsbestyrelser understøtter den lokale ledelse i at skabe tilbud af høj kvalitet, der er afstemt med de lokale ønsker.

Vores frivillige i bestyrelserne er også - sammen med de frivillige i råd og nævn - vigtige samarbejdsparter for os politikere, når de engagerer sig i debatten, møder op til udvalgsmøder og dialogmøder og i det hele taget bringer informationer og synspunkter frem til det politiske niveau. Byrådet har nemlig brug for inputs både om de kommunale tilbud snævert set, men også om samfundsforhold i bredere forstand, som når vi eksempelvis får indspark fra Integrationsrådet, Ungdomsrådet og Idrætsrådet. De frivilliges indsatser med disse opgaver er enormt vigtige, og derfor skal der takkes!

Ud over de frivillige i bestyrelser, råd og nævn, har vi mange andre frivillige i Skanderborg Kommune, der også fortjener en stor hånd. Det drejer sig om alle dem, der sikrer, at vi har et aktivt frivilligheds-, idræts-og foreningsliv – ikke kun i ord, men også i handling.

Håndboldtræneren, der står på banen den ene aften efter den anden; gymnastiktræneren, der ikke kun selv har hold, men også tager aktiv del i at oplære næste generation af frivillige; den kulturinteresserede, som skaber liv og aktivitet i vores kulturhuse; og besøgsvennen, der gør en stor forskel for medborgere på ældre- og socialområdet. Alle er de uundværlige!

Ja, uden at sige for meget, kan man roligt sige, at Danmark ville være et helt andet land, hvis vi ikke havde alle de frivillige. Så send dem en kærlig tanke. De er en kæmpe fejring værd – hver og en!

Annonce
Anne Heeager og Tage Nielsen, byrådsmedlemmer for Radikale Venstre i Skanderborg Kommune. Pressefotos
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce