Annonce
Ikast-Brande

Læserbrev: Der loves og loves...

Pressefoto

Læserbrev: Valgkampen er i fuld gang. Partierne inviteres til valgmøder. Der skrives læserbreve, og der loves og loves. Der skal ikke spares på folkeskolen og kulturen, ældreområdet skal tilføres flere penge osv.

Jeg ville rigtig gerne deltage i uddelingen, for den nære velfærd fattes i alvorlig grad penge, men må som ansvarlig byrådspolitiker minde om, at Ikast-Brande kommune i de kommende fire år skal spare ikke mindre end 122 mill. kr. Besparelserne er beskrevet i det budgetforlig, som alle byrådets partier stemte for ved seneste byrådsmøde.

Ikast-Brande kommune har ikke områder, der har for mange penge. Der er sparet på stort set alt. Derfor synes jeg, det ville klæde debatten, hvis den blev mere realistisk. Ændrer tingene sig ikke dramatisk, kommer virkeligheden i de næste fire år ikke til at handle om hvilke områder, der kan fredes eller tilføres penge. Det kommer til at handle om, hvilke områder, der skal spare mest.

Nu kan vi så håbe på dramatiske forandringer - det kunne f.eks. være, at regeringen bliver enige med Dansk Folkeparti om ikke at give 23 milliarder til skattelettelser, men give dem til borgernær velfærd i kommunerne.

Vi socialdemokrater anviser fire muligheder for at forbedre økonomien, så besparelserne ikke bliver så omfattende: Flere i arbejde, flere tilflyttere, samling af administrationen og evt. en skattestigning.

Sådan et læserbrev giver sikkert ikke mange stemmer, men jeg har det nu bedst ved se problemerne og de økonomiske udfordringer i øjnene og ikke foregøgle vælgerne noget, man ikke efterfølgende kan leve op til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce