x
Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Den rette faglighed skal også være til stede

Det er kendt viden, at gode relationer og trygheden i barndommen er vigtig for alle børn. Mange børn og unge kæmper i disse år med sårbarheder, ensomhed, angst og depressionen - den udvikling skal vi have vendt.

Minimumsnormeringer er uhyre vigtige, for at vores børn har mulighed for en tryg barndom med tilstrækkelig voksenkontakt.

SF arbejdede på Christiansborg benhårdt for at få minimumsnormering med i finansloven - det lykkedes. Der er lagt en plan med indfasning frem til 2025, og de første penge skal ud til kommunerne her i 2020 - det arbejder SF hårdt for, at de kommer.

SF arbejder for, at pengene bliver tildelt på institutionsniveau - så alle børn får glæde af dem.

Jeg hilser borgerforslaget fra Forældrebevægelsen meget velkommen - da det er vigtig at bevare fokus og moment på minimumsnormering.

Det er kendt viden, at gode relationer og trygheden i barndommen er vigtig for alle børn. Mange børn og unge kæmper i disse år med sårbarheder, ensomhed, angst og depressionen - den udvikling skal vi have vendt.

Det er vigtigt med en god pædagognormering. Vi i SF går ikke ind for, at det her bliver en øvelse, hvor man nedskriver krav til procentandel pædagoger i vores dagtilbud.

I Odder Kommune er der i dag økonomi til 65 procent pædagoger. For nogle år siden gav vi i Odder Byråd hinanden håndslag på, at vi vil arbejde for at sætte en procentdel op, så andelen af pædagoger bliver større.

Det er en politik, vi skal huske. Minimumsnormering er godt, men det er også den rette faglighed, der skal være til stede. Derfor skal vi også have fokus på uddannelse og opkvalificering af de pædagogiske assistenter, medhjælpere og dagplejere.

Det fremgår i byrådsdebatten, at de tal, vi opererer med, er usikre: vikarer og sygemeldte tæller med. Man var enige om at få nogle mere retvisende tal frem.

I Aarhus Kommune har man på nogle institutioner i en uge set på - for hver time - hvad laver pædagogerne, og hvor mange børn er de sammen med. Jeg vil foreslå, at vi gør det samme. Det giver et øjebliksbillede af, hvordan det står til lige nu - det kan måske give et blik i forhold til arbejdsopgaver/ressourceforbrug. SF vil fortsat prioritere minimumsnormering højt.

Marianne Hundebøll. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Alt aflyst til og med august: Horsens & Friends-direktør er overrasket

Leder For abonnenter

Leder: Myndighederne tier - men vi skal huske, at det er rigtige, levende mennesker, der dør

Midt i coronakrisen er vi havnet i et kommunikations-paradoks: På den ene side står myndighederne på tæer for at holde danskerne informeret og advaret. Ministre og topembedsmænd holder daglige pressemøder, og Danmarks Radio har - helt rigtigt - påtaget sig hvervet at opdrage danskerne. Formanende meldinger a la dem, vi kender fra lufthavne og banegårde, toner jævnligt frem. "Lad ikke din bagage stå uden opsyn". "Husk at vaske hænder". "Legeaftaler bør ikke vare for længe." På den anden side betyder et (muligvis overdrevet) hensyn til tavshedspligt og GDPR-regler, at kommunikationen nemt bliver til kolde tal og grafer. Et højdepunkt i tavs kommunikation blev nået, da Vejle Kommune i sidste uge bekræftede det første corona-dødsfald i kommunen. Kommunens velfærdsdirektør oplyste, at en ældre borger var død på Kolding Sygehus. Men om afdøde var en kvinde eller en mand, måtte hun ikke fortælle. På samme måde udsender Sydøstjyllands Politi daglige e-mails om "anmeldelser, påbud og sigtelser vedr. Covid-19". Det handler blandt andet om politiets indsats for at opløse forsamlinger over 10 personer. Bulletinerne er som regel ganske intetsigende, da "politiet ikke ønsker at udpege konkrete borgere eller virksomhedsejere, som vi har været i dialog med," som det hedder. Selvfølgelig skal myndighederne respektere privatlivets fred og ikke udlevere følsomme oplysninger om borgere og virksomheder. Men den strategi kan desværre medføre, at vi glemmer, at der er mennesker bag de mange tal. Hver af de snart 200 danskere, der er døde med eller af Covid-19, var nogens far eller mor, bedstefar eller bedstemor, ægtefælle, bror eller søster, måske barn. Det samme gælder selvsagt de knap 70.000, der søndag var meldt døde på verdensplan. Det bliver vi mindet om, når de syge eller deres pårørende vælger at stå offentligt frem. De fortjener stor respekt og stor tak. For med deres personlige og smertefulde beretninger understreger de, at corona-pandemien ikke bare er store tal. Det er rigtige mennesker af kød og blod, vi værner om, når vi lytter til DR's formaninger. Og retter os efter dem.

Horsens

Konkursramte Dalle Valle om Bytorv Horsens-planer: Alt er uvist

Horsens

Slut med venlige henstillinger: Tirsdag står politiet klar med bødeblokken ved genbrugspladsen

Horsens

Kommunen gør klar til genåbning: - Opgaven bliver at skabe en tryg situation for alle

Erhverv

Benedikte lukkede butikken da krisen tog fat: Nu er kunderne vendt tilbage

Annonce