Annonce
Debat

Læserbrev: De største roser til sygehus efter fireårigs operation

Anders Vaagan. Arkivfoto

Læserbrev: Mandag 21. januar skulle vores fire-årige datter have foretaget et mindre operativt indgreb på Horsens Sygehus, Dagkirurgisk Center.

Fra første forberedende samtale, over modtagelsen og til udskrivelsen har alt fungeret ganske til vores store tilfredsstillelse.

Vi meldte os med sygesikringskort ved standeren i indgangsområdet og gik derpå til et hyggeligt og børnevenligt venteværelse og blev efter kort tid hentet ind på stuen.

Her var der tid til at snakke stille og roligt med den søde og nærværende sygeplejerske, og vores datter fandt den ro, der er så betryggende i den situation.

Anæstesipersonalet hentede os ind på operationsstuen, og der var ingen hast eller jag.

Stille og roligt fik personalet vores datters tillid, og der var tid til at putte bamsen, inden masken fik hende til at sove.

I ventetiden blev der serveret kaffe, og vi skulle bare sige til.

Kirurgen kom inden længe ud og hentede os i venteområdet og forklarede samtidig om indgrebet, og om hvordan det var gået.

Knap en time gik der, og så kom vores datter tilbage, så småt ved at vågne.

På stuen fik vi herefter den tid, der skulle til at vågne, og der var så roligt, at hun også kunne få en lur inden udskrivelse.

Sygeplejersken kom med en lille bog og et diplom, og siddende på hug ved sengen forklarede hun meget venligt og roligt vores datter om bogen, og om hvor dygtig hun havde været.

Hun fik serveret lidt mad og drikke, og der var et flot udvalg af dette.

Snart tænkte vi på at skulle hjemad, men det var helt op til os, hvornår det skulle være. Der var intet med, at man følte, at man snart skulle gå.

Slutteligt fik vi fyldestgørende papirer udleveret, dels vedrørende indgrebet, dels en meget forklarende seddel om praktiske hensyn i dagene, der kommer.

Alt i alt har vi og vores datter fået en helt fantastisk behandling i Dagkirurgisk Center. Et meget imødekommende og kompetent personale, som fortjener de største roser for deres måde at være på.

Vi siger tusind tak for jeres flotte arbejde og for det, I gør hver dag.

Her var der tid til at snakke stille og roligt med den søde og nærværende sygeplejerske, og vores datter fandt den ro, der er så betryggende i den situation.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Leder: En ambitiøs pakke tobak med ét stort skod

13.600 danskere dør hvert år som følge af rygning, og for første gang i 20 år er der en stigning i antallet af voksne danskere, der ryger. Det er særligt unge mellem 16 og 24 år, der er blevet faste rygere. Udviklingen er alarmerende, og det er positivt, regeringen tager udviklingen så alvorligt, at den nu har fremlagt en meget omfattende handlingsplan i 10 punkter. Regeringen fortjener ros for både at være ambitiøs og for at tænke i helheder. Det er ikke bare ét enkelt sted, der sættes ind, men en bred palet af initiativer, som skal vende udviklingen: Tobakken skal blandt andet gemmes væk i butikkerne, indpakningen skal være mere neutral, og der indføres rygeforbud på uddannelsesinstitutioner. På ét punkt er regeringens plan dog aldeles uambitiøs. Og det på trods af, at alle eksperter og alle undersøgelser igen og igen har slået fast, at prisen på tobak er den uden sammenligning mest udslagsgivende faktor, når det gælder rygning eller ej. Her vil regeringen hæve prisen på en pakke cigaretter med sølle fem kroner om året de næste to år, så prisen lander på 50 kroner i 2021. Det er på ingen måde den markante prisstigning, som sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke selv kalder det. Prisen skal langt højere op, hvis den skal få både unge og voksne til at ændre adfærd.

Annonce