Annonce
Horsens

Læser bekymret over nyt boligområde: Kan ikke se, hvor grønt område skal være

En læser, Inger Lorenzen, er bekymret for, at der ikke bliver plads til et rekreativt område på Buchwalds Bro, som bygherren AP Ejendomme varslede på forhånd. Der er dog ingen grund til bekymring, lyder meldingen fra bygherre og entreprenør. Foto: Morten Pape
Byggeriet er i fuld gang på Buchwalds Bro, og det har fået en læser til at kontakte Folkebladet med en bekymring.

Horsens: Der er noget her, der ikke stemmer.

Sådan har Inger Lorenzen, beboer på Christiansholmsgade, tænkt gennem en periode, og det har nu fået hende til at kontakte Folkebladet gennem "Vores by vokser"-serien, hvor læsere kan henvende sig med spørgsmål og undren, som de vil have avisen til at undersøge.

Inger Lorenzen er nabo til byggeriet på Buchwalds Bro, der er det boligområde, der skal ligge syd for Niels Gyldings Gade over for Lilli Gyldenkildes Torv.

Her skal opføres 72 lejelejligheder, 38 private lejligheder og 75 plejeboliger. Og byggeriet er i fuld gang.

Som nabo til byggeriet følger Inger Lorenzen udviklingen tæt, og foreløbig har det vakt hendes bekymring. Da hun og andre fik forelagt byggeprojektet, inden det gik i gang, bed hun nemlig mærke i planen om at skabe et rekreativt område til glæde for hele byen. Konturerne til netop den del af det nye boligområde har hun dog svært ved at få øje på, og det har fået hende til tastaturet.

"Vedrørende byggeriet ved Bygholm Å. Vi fik i høringsfasen oplyst, at der omkring åen skulle være et rekreativt område til glæde og gavn for nye og gamle boere. Er det blevet helt glemt?" spørger Inger Lorenzen i sin henvendelse til Folkebladet.

Hun uddyber:

- Med det byggeri, der foreløbigt er opført, er der blot få meter fra byggeriet ud til åen, og der er i hvert fald ikke plads til et rekreativt område, siger Inger Lorenzen.

Annonce

Spørg Folkebladet - Vores by vokser

Horsens vokser, og det kan man se i bybilledet.

Nye byggerier langs havnen og Niels Gyldings Gade, nyt uddannelses-campus på den gamle slagterigrund og en ny bydel ved Nørrestrand er bare nogle af de projekter, der er i gang.

Horsens Folkeblad sætter fokus på byggeprojekterne med "Spørg Folkebladet - Vores by vokser", hvor du kan stille spørgsmål til redaktionen, hvis du går og undrer dig over noget - stort eller småt.

Vi har blandt andet allerede kigget på befolkningsfremskrivningen i Horsens, på den trafikale udvikling på Vestergade, og hvad det massive nybyggeri vil betyde for kommunens udgift til boligstøtte.

Vi vil også gerne prøve at svare på dine spørgsmål, så skriv til os via dette link: redaktion.hsfo.dk/spoergfolkebladet - her samler vi alle spørgsmål og svar.

Ingen grund til bekymring

Det er Casa A/S, der er entreprenør på byggeprojektet, og herfra lyder meldingen, at Inger Lorenzen ikke skal være bekymret.

- Jævnfør lokalplanens bestemmelser skal der etableres en rekreativ fællessti langs Bygholm Å. Som en del af denne rekreative stiforbindelse skal der blandt andet indarbejdes en klimasikring ved hævning af terrænet og en højvandssikring, forklarer Ditte Sorknæs, kommunikationschef i Casa.

- Stien anlægges med tilslutninger til broerne over åen og bliver et rekreativt område for cyklende og gående i byen på hele grundens udstrækning, siger kommunikationschefen.

Hun nævner derudover, at etableringen af det rekreative område vil blive udført i forbindelse med byggeriets afslutning.

Et helt andet miljø end hidtil

Også projektets bygherre, AP Ejendomme, garanterer, at der kan forventes et grønt område, som er værd at se frem til.

- Der bliver åbnet op mod åen, og det bliver mere tilgængeligt, end det hidtil har været, siger Peter Olsson, administrerende direktør i AP Ejendomme.

Den sti, der løber langs Bygholm Å, har hidtil været præget af aktiviteten fra Niels Gyldings Gade, som har ligget lige ved siden af, men efter vejen er blevet omlagt, og når byggeriet på Buchwalds Bro skyder i vejret, vil stien få et mere afskærmet præg end tidligere, lyder meldingen fra bygherren. Denne varsler et grønt område med bænke og faciliteter til børn og voksne, som både kan bruges af beboere og forbipasserende.

- Det bliver et helt andet miljø dernede, end det har været hidtil, siger Peter Olsson.

Buchwalds Bro forventes at stå færdig i slutningen af 2021.

Dagens spørger

Inger Lorenzen spørger:

"Vedrørende byggeriet ved Bygholm Å. Vi fik i høringsfasen oplyst, at der omkring åen skulle være et rekreativt område til glæde og gavn for nye og gamle borgere. Er det blevet helt glemt?"

Du kan også stille spørgsmål eller dele din undren på redaktion.hsfo.dk/spoergfolkebladet

Buchwalds Bro forventes at stå færdig i slutningen af 2021. Foto: Morten Pape
Buchwalds Bro skal huse lejeboliger, ejerboliger og et friplejehjem. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Coronavirus i Danmark: Hav respekt for dem, der bliver bange

Torsdag kørte jeg på arbejde til nyheden om, at den første dansker er ramt af Covid-19, også kaldet corona-virus. En TV2-redaktør havde været på skiferie i Norditalien med sin familie og bragt smitten med sig hjem. Det er der ikke noget overraskende i. Det kan højst være overraskende, at der gik så lang tid. Som danskere rejser vi som aldrig før, og på et eller tidspunkt måtte det ske. Det interessante er nu, hvordan vi håndterer ikke bare smitten, men også frygten for smitten. Erfaringerne fra 2009, da svineinfluenza hærgede verden, viser, at danskerne tager den slags epidemier forholdsvis roligt. Behovet for præcis information og viden er tårnhøjt, påpeger en ekspert fra Sundhedsstyrelsen i Jyllands-Posten, men vi er som danskere gode til at tage den nødvendige viden til os og agere nogenlunde, som myndigheder og eksperter beder os om. Medierne bliver i den slags situationer typisk beskyldt for at piske en stemning op, men prøv selv at tjekke, hvor mange artikler du kan finde med gode råd til: sådan skal du forholde dig, se her, hvad corona-virus er, hvem er særlig udsat osv. osv. Alt sammen fakta, der gør os tryggere og mere vidende. Det fremgår, at er man under 50 og helt rask, kan man tage det fuldstændig roligt. Hvilket får nogle til at tale situationen ned til ingenting eller gøre sig morsom over frygten hos andre. Her skal man bare huske, at ikke alle er under 50 eller helt raske. Mennesker, der enten selv er eller er i familie med nogle, der er svækkede, skal have lov at være bekymrede. Er din krop slidt af kræftbehandling, har din kone en lungesygdom, er din far svækket af alder og indlagt - så er du mere urolig end flertallet. Det er mennesker, som også har grund til at være nervøse, når en influenza-epidemi hærger - men er vi gode nok til at respektere deres frygt? Dronningen sagde det så rigtigt i sin nytårstale i 1984: "Så kommer vi med vores danske humor og små, dumsmarte bemærkninger". Det handlede ikke om corona-virus, men karakteristikken af danskernes reaktion passer meget godt. Så nej, vi skal ikke gå i panik, vi skal søge så meget faktuel viden som nødvendigt, og så skal vi have respekt for dem, der er bekymrede.

Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce