Annonce
Erhvervsretlig brevkasse

Læs advokaternes svar: Må vi give vores medarbejdere en gave, uden de beskattes af den?

Advokaterne Jannik Haahr Antonsen (t.v.) og Lars Langhoff svarer på erhvervsretlige spørgsmål. Spørgsmålene kan sendes til jha@codexlaw.dk. Arkivfoto: Morten Pape

Vi er en virksomhed, der inden længe kan fejre 25-års jubilæum. Derfor vil vi i den forbindelse gerne give vores ansatte en gave for at vise vores taknemmelighed over deres bidrag til virksomheden. Fordi vi giver vores ansatte julegaver, ved vi, at der gælder regler for beskatning af gaver til ansatte. Men vi er blevet gjort opmærksomme på, at der gælder særlige regler for jubilæumsgaver. Er det rigtigt? Hvis ja, kan i så ikke kort forklare, hvad reglerne går ud på?

Svar:

Først og fremmest stort tillykke med jubilæet!

Annonce

Det er korrekt, at der er særlig skatteretlig regulering af jubilæumsgaver. Når en virksomhed har 25-års jubilæum, eller har bestået i et antal år deleligt med 25 (f.eks. 50, 75, 100 år), kan de ansatte i virksomheden tildeles jubilæumsgaver på op til 8000 kr. skattefrit.

Det er en forudsætning for skattefriheden, at den person, der modtager jubilæumsgaven, er ansat som lønmodtager i den virksomhed, der giver gaven. Det er desuden en betingelse for skattefriheden, at virksomheden beløbsmæssigt giver det samme i jubilæumsgaver til alle fuldtidsansatte, og at ansatte på deltid får jubilæumsgaver, der svarer til en forholdsmæssig andel heraf. Udgifterne kan virksomheden, som arbejdsgiver, trække fra som driftsomkostning.

Fordi jeres virksomhed har bestået i 25 år, kan det tænkes, at nogle ansatte også begynder at have forholdsvis store jubilæer hos jer. Derfor skal det bemærkes, at virksomheden må give ansatte jubilæumsgaver på op til 8000 kr. skattefrit, når den pågældende har været ansat i 25, 35 eller et større antal år deleligt med 5 (f.eks. 40, 45 og 50 år).

Vær opmærksom på, at muligheden for at give en skattefri jubilæumsgave på op til 8000 kr. er et samlet beløb pr. år. Hvis den ansatte både modtager gave i forbindelse med virksomhedens og eget jubilæum, er der kun ét samlet skattefrit bundfradrag på 8.000 kr. Såfremt den ansatte i løbet af ind-komståret også modtager en gave i forbindelse med fratrædelse, skal dette medregnes. Den ansatte bliver skattepligtig, såfremt gaverne beløbsmæssigt samlet overstiger 8000 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce