Annonce
Horsens

Lærerformand: Forstår godt, hvis forældre kan være bekymrede

Næsten alle elever på Horsens Byskoles afdeling LIndvigsvej kan se frem til at komme i skole efter påske. Arkivfoto: Morten Pape
Formanden for Horsens Lærerforening, Claus Andersen, er bekymret for, hvordan åbningen af skolerne for de mindste kommer til at forløbe, og han ser frem til konkrete retningslinjer.
Annonce

Horsens: Onsdag i næste uge kan en lang række af kommunens skolelærere være på vej i skole igen efter fire ugers hjemsendelse. Og det bekymrer formanden for Horsens Lærerforening, Claus Andersen.

- Jeg tænker, at i og med at det er de små elever, kan man forestille sig, det for eksempel bliver problematisk at overholde, at børn i 0. klasse ikke må kramme. Og jeg er ikke i tvivl om, at flere kan være bekymrede over det.

Indtil videre er der endnu ikke kommet konkrete retningslinjer til skolerne, men Claus Andersen ser frem til at få mere håndgribelige anvisninger for, hvordan hele åbningen skal kunne lade sig gøre.

- Nu må vi se, hvilke retningslinjer sundhedsmyndighederne udstikker. Vi skal i dialog med skoleforvaltningen omkring det her i forhold, til hvordan det kan gøres på den mest forsvarlige måde. Vi har også det hensyn, at en del lærere er i risikogrupperne som for eksempel gravide, så det er ikke sikkert, at alle lærere i de små klasser kan kaldes på arbejde, siger han.

Annonce

Skal ikke være politibetjente

Claus Andersen ser umiddelbart en lang række udfordringer, når det drejer sig om de mindste børn, og han er bekymret over, hvilken rolle lærerne ender med at få.

- Jeg synes, der er mange ubekendte på nuværende tidspunkt, men det er klart, vi skal lægge os i selen for at få det til at fungere, og vi er nødt til at gøre det bedst muligt og mest forsvarligt, men siger han:

- Mine kolleger vil nødigt rende rundt og skille deres elever ad, fordi de kommer for tæt på hinanden. Havde det været de store elever, havde det været nemmere at overholde de sundhedsmæssige retningslinjer. Men det er nok hensynet til, at forældrene kan få ro til at arbejde, der har vejet tungt.

Dermed er formanden heller ikke sikker på, om beslutningen fra statsministeriet er den helt rigtige, men omvendt erkender han, at samfundet skal i gang på den ene eller anden måde.

- Mine kolleger vil gøre det så godt som muligt, og det, vi helst vil, er at undervise. Men jeg tænker ikke, det bliver helt almindelig undervisning, hvis man for eksempel skal være meget ude. Det kan meget nemt komme til at lige en mellemting mellem undervisning og pasning.

Ud over hensynet til lærerne er Claus Andersen opmærksom på, at der nok er en del forældre, som er bekymrede over at sende deres børn af sted, og hans anbefaling angående fraværsregistrering er helt klar.

- Hvis forældre er bekymrede og holder deres børn hjemme, er det en reel bekymring, og vi skal ikke snakke om at notere fravær - det synes jeg ville være et skidt signal at sende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce