Annonce
Horsens

Lærere besøgte hjemsendte elever: Hej Mads, godt at se dig

Der var gensynsglæde hos alle parter, da Mads Ellegaard Nauta åbnede døren for sine to lærere Simon Helgesen og Malene Bukdahl. Foto: Morten Pape
Fire lærere fra Østbirk Skole besøgte torsdag de hjemsendte elever i skolens 8. klasser. Der var til glæde for både elever og lærere.

Østbirk: Hej, Mads, hvor er det godt at se dig igen. Hvordan har du det?

Mads Ellegaard Nauta fra 8.A på Østbirk Skole havde netop åbnet hoveddøren til hjemmet på Højageren i Østbirk.

Udenfor stod to af hans lærere, som han siden coronanedlukningen har set dagligt på en computerskærm, men som han ikke har set fysisk siden starten af marts.

De to lærere, Malene Bukdahl og Simon Helgesen, stod ude i regnen med favnen fuld af balloner med påskriften: Vi savner dig. I sikker afstand fra en smilende Mads.

Alle elever i Østbirk Skoles to 8. klasser fik i løbet af torsdag besøg af deres lærere.

Malene Bukdahl og Simon Helgesen besøgte eleverne i 8.a, og det var noget, som både lærere og elever havde set frem til.

- Hvis ikke eleverne glæder sig, så gør vi - men der er nok ikke tvivl om, at eleverne også har glædet sig, sagde de to lærere.

Annonce
Jeg ser næsten ikke mine kammerater, og det er da lidt nederen. Normalt ser man dem jo næsten hver dag i skolen,

Mads Ellegaard Nauta, 8.a

Ser dem i øjnene

Det var klassens dansklærer Malene Bukdahl, der fik ideen til at tage på elevbesøg.

- Jeg har en kammerat på Flemming Efterskole, hvor lærerne har kørt land og rige rundt for at tale med eleverne, og så tænkte jeg, at hvis de kan det, så kan vi også godt gå rundt i Østbirk, sagde Malene Bukdahl.

Besøget handlede om meget mere end blot at hilse på, fortalte de to lærere.

- Jeg synes, det er meget rart at kunne se dem i øjnene, når man spørger: Hvordan har du set? Det gør noget andet end at se dem på computeren - det betyder noget, at man også kan se deres kropssprog, sagde Simon Helgesen, der underviser 8.a i matematik og fysik.

Hver dag mødes de virtuelt med eleverne, men besøget handlede også om at fornemme, om eleverne hver især har det godt.

- De kan hurtigt blive ensomme, når de sidder alene derhjemme. De har kun hinanden på skærmen, og det er ikke det samme. Vi har oplevet elever, der har spurgt, om vi kan komme, for der er noget, de gerne vil snakke med os om. Det er jo, fordi de har brug for det, og det er også vigtigt. Selvfølgelig kan de maile og ringe, og der er nogle, man er mere i kontakt med end andre. Men det er lidt nemmere, når man står der face to face, sagde Malene Bukdahl.

I en normal dagligdag har eleverne bedre mulighed for at få talt med sin lærer.

- Nu sidder de måske selv derhjemme og har ikke samme mulighed for at få afløb, hvis der er noget, der trykker dem. Først og fremmest plejer de jo nok at bruge kammeraterne, men os kan de normalt bruge til det, de ikke lige kan snakke med kammeraterne om, supplerede Simon Helgesen.

Lidt nederen

Med balloner i den ene hånd og en paraply i den anden gjorde de to lærere sig klar til det næste besøg.

Mads Ellegaard Nauta stod tilbage i døråbningen, da de var gået.

- Det var rigtig hyggeligt. Jeg har glædet mig til at se dem igen. Jeg glæder mig til, at det her er overstået. Jeg er lidt træt af at sidde herhjemme. Det er jo det samme, der sker hver dag. Jeg ser næsten ikke mine kammerater, og det er da lidt nederen. Normalt ser man dem jo næsten hver dag i skolen, sagde han, inden han igen satte sig ved computeren for at modtage undervisning fra de lærere, der ikke var med på turen.

Skoleleder på Østbirk Skole, Morten Stokholm Hansen, glæder sig over initiativet.

- De store elever betaler en stor pris i det her. Vi kan holde alle de videomøder og netundervisning, vi skal, men den fysiske kontakt kan noget særligt. Det spiller en rolle, at man kan se hinanden ægte og rigtigt i øjnene. Det er et vigtigt signal, at vi kan fortælle de unge mennesker, at de ikke er glemt. Det sociale er så vigtigt, og den her tid kommer jo ikke igen for de unge, siger Morten Stokholm Hansen.

Som alle andre håber han, at det inden for en overskuelig fremtid igen bliver muligt at kunne undervise eleverne fra 6. til 9. klasse på selve skolen.

Fire lærere på Østbirk Skole tog initiativ til at besøge deres elever fra skolens 8. klasser. Her er det Simon Helgesen og Malene Bukdahl. Foto: Morten Pape
Vi savner dig, stod der på de balloner, som eleverne fik overrakt. Foto: Morten Pape
Mads Ellegaard Nauta fik besøg af sine lærere Simon Helgesen og Malene Bukdahl. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce