Annonce
Horsens

Lærere afløser skolepatrulje: - Stor respekt for at de står herude i al slags vejr

Skolelærer Mikkel Middelbo havde sin sag for, da han patruljerede foran indgangen til Hulvej Privatskole tirsdag morgen, mens skolepatruljen drak varm kakao inde i tørvejr på skolen. Foto: Morten Pape
Uge fem er ifølge DMI den vejrmæssigt værste uge i Danmark. Derfor er det netop i uge fem, at lærere og forældre afløser skolepatruljer over hele landet for at påskønne børnenes arbejde.

Horsens: I bælgravende mørke og silende regn stod tre lærere klar i refleks-regnjakker og med de karakteristiske gule slikkepinde og forsøgte at guide børn og biler sikkert gennem morgentrafikken omkring Hulvej Privatskole tirsdag morgen.

Normalt kan lærerne ellers sidde i tørvejr indendøre, mens 24 elever fra 7. årgang patruljerer i trafikken udendørs - i al slags vej. Men som et led i den landsdækkende kampagne "Den sureste uge", som gennemføres i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik, havde skolepatruljen fået fri, mens de voksne tog tjansen.

En af dem, som var på plads tirsdag morgen, var dansk- og historielærer Mikkel Middelbo.

- Vi gør det for at påskønne skolepatruljens indsats. De står her hver eneste dag, og det her er en anledning til at vise dem, at vi synes, de gør et godt stykke arbejde, sagde en drivvåd skolelærer og tilføjede:

- Jeg har stor respekt for, at de står herude i al slags vejr.

Annonce

Vi gør det for at påskønne skolepatruljens indsats. De står her hver eneste dag, og det her er en anledning til at vise dem, at vi synes, de gør et godt stykke arbejde.

Mikkel Middelbo, skolelærer

Ikke så let som det ser ud

Hovedindgangen til Hulvej privatskole ligger i et T-skryds, og ud over respekt for de unge mennesker, som trodser det utilregnelige danske vejr, fandt Mikkel Middelbo ud af, at det ikke er helt så let at styre morgentrafikken, som skolepatruljen får det til at se ud.

- Man skal virkelig koordinere, kende hinanden godt og vide, hvornår hinanden går ud. Jeg synes, det er meget sværere, end jeg havde troet. Man skal virkelig sætte sig ind i tingene.

Ud over de tre lærere var tre politifolk mødt op for at give eleverne et klap på skulderen, og politibetjent Asger Thomsen fra Sydøstjyllands Politi havde store roser til de unge mennesker.

- De gør et rigtig godt stykke arbejde. Jeg synes selvsagt også, at det er utrolig vigtigt, og det er måske ikke alle, der tænker på, hvordan det ville se ud, hvis de ikke var her, sagde han.

Kampagnen "Den sureste uge" løber over hele landet i uge fem. Og det er ikke helt tilfældigt, at det lige er den uge. I følge DMI er det nemlig den værste uge rent vejmæssigt på hele året og derfor også her, de voksne virkelig kan vise deres anerkendelse.

- Jeg synes, det er beundringsværdigt, at børnene gør det på frivillig basis og i al slags vejr. Så det er et godt initiativ, at de nu kan sidde inde og drikke kakao, mens lærerne står ude i regnen, lød det tirsdag morgen fra politibetjenten.

I Horsens Kommune har i alt 13 skoler omkring 300 børn med i skolepatruljer.

Lærer på Hulvej Privatskole Julie Andreassen trodsede regnvejret og sikrede børn og voksne sikker vej til skole som led i kampagnen "Den sureste uge", hvor de voksne vikarierer for børnene i skolepatruljen. Foto: Morten Pape
Skolelærer Daniel Simonsen var også trukket i den gule regnfrakke. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce