Annonce
Kultur

Lær om både allehelgen og halloween

Spådukker fra 1800-tallet: De små spåkoner blev brugt til at forudsige fremtiden for unge piger og drenge. Spådommene var skrevet på dukkernes papirskørter, og det gjaldt derfor om at vælge den rigtige spådom. PR foto

Horsens: Spindelvæv, edderkopper og uhyggelige genstande har overtaget Horsens Museum i efterårsferien. Her åbner man lørdag 12. oktober en særudstilling om allehelgen og halloween. Udstillingen åbner kl. 14 med lidt tørt og vådt til halsen. Udstillingen løber frem til og med 31. oktober.

På selveste allehelgensaften torsdag 31. oktober holder museet også åbent efter lukketid.

På Horsens Museum vil man gerne fortælle om både allehelgen og halloween, om hvad der binder de to højtider sammen, og om hvad der adskiller dem fra hinanden. De udspringer begge af religiøse helligdage, men de markeres og fejres på forskellige måder.

Gennem historien har allehelgen såvel som halloween været vigtige dage på året, hvor både livet og døden skulle reflekteres over af forskellige folk i forskellige lande. Samtidig var og er højtiderne også en mulighed for, at folk i alle aldre kan fascineres af mystik, uhygge og overnaturlige fænomener og dyrke alt det, der ikke bliver talt så meget om i hverdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce