Annonce
Østjylland

Længslen mod det uopnåelige

Peter Ole Pedersen foran Nikolaj Reckes video og Siri Vilbøls flag. Foto: Hans Petersen
Ny udstilling i Kunsthal Aarhus er en kombination af tre kunstneres værkler - med musik til.
Annonce

AARHUS: Nogle gange erobrer vi land og planter flag for at markere, at vi var der. Amerikaneren Robert Smithson har lavet sin egen mole i Utah, USA, og den danske kunstner Nikolaj Recke har lavet en videodokumentation af det, hvor han fumler sig frem på værket med bind for øjnene.

Det skete i 2009, og værket, hvor kunstneren betræder værket med bind for øjnene er blevet udgangspunkt for en udstilling i Kunsthal Aarhus.

To andre kunstnere er med, dels kuratoren Peter Ole Pedersen, der har taget fotos og skabt grafik, og dels kunstneren Siri Vilbøl, der har syet store vignetter, der hænger netop som flag omkring videoen.

Udstillingen hedder "Land" og er en mytologisk version af det amerikanske landskab, født ud af den storslåede natur, præget af industrielle efterladenskaber og af grænseløse visioner.

- I sit udgangspunkt er udstillingen en meditation over kunstgenren land art, men med sit brede fokus på landskabets betydning for vores ydre og indre liv retter den opmærksomheden mod stedets ånd, udfordringen af traditionerne og længslen mod det uopnåelige.

Der er også lyd rundt om Reckes værk "Insecurity Zone", som er en videodokumentation af kunstneren, der med bind for øjnene famler sig vej frem over det vel nok mest ikoniske land art-værk, amerikaneren Robert Smithsons "Spiral Jetty". Det er en monumental spiralformet mole anlagt i 1970 ved kysten af Great Salt Lake i staten Utah i USA.

Musikken til udstillingen er skabt af det danske countryrockband The Land Band, og udstillingens fortæller er den dansk-amerikanske countrysangerinde Tamra Rosanes.

Udstillingen

  • Kunsthal Aarhus. Udstillingen "Land" af Nikolaj Recke, Siri Vilbøl og Peter Ole Pedersen.
  • Åbner fredag 12. juni kl. 15-19. Kan ses til 31. august.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce