Annonce
Østjylland

Læge har stribevis af klagesager i bagagen

Den viborgensiske overlæge kan i mindst 20 tilfælde have sendt kræftsyge kvinder hjem med en raskmelding. Både hospitalerne i Randers og Viborg arbejder på at danne sig det fulde overblik over den omkring 14 år lange periode, lægen har virket på de to hospitaler. Arkivfoto

Ingen lamper har blinket på trods af, at den viborgensiske speciallæge i alt har raget 11 klagesager til sig i løbet af sin tid i Viborg.

Annonce

Regionen: Det er i høj grad tid til selvransagelse på Regionshospitalet Viborg.

Det erkender lægefaglig direktør, Michael Bräuner Schmidt.

Den overlæge, som er mistænkt for livsfarlig sjusk med brystkræft-undersøgelser, har nemlig en stribe lignende sager bag sig, uden at en eneste advarselslampe har blinket.

Annonce

"Det er et højt antal"

Indtil videre er der dukket to klagesager op fra hans tid på Regionshospitalet Randers og ikke færre end 11 klagesager fra patienter, mens han har været læge i Viborg.

Af de 11 sager i Viborg har fem udløst erstatning - altså en tilkendegivelse af, at i hvert fald fem af patienterne har været udsat for fejl.

11 officielle klagesager på otte år. Er det mange?

- Ja, jeg vurderer, at det er et højt antal, fastslår Michael Bräuner Schmidt.

Annonce

I alt 20 tilfælde

Lægen er kommet under mistanke fordi, der inden for et kortere forløb har været otte patienter, som er blevet erklæret raske af den pågældende læge, men som efterfølgende er vendt tilbage og har fået konstateret kræft.

Én af de otte har allerede indledt en klagesag og er altså at finde blandt de i alt 11 officielle patientklager fra Viborg. Dertil de to gamle sager fra Randers samt de resterende syv aktuelle tilfælde, som har fået snebolden til at rulle.

Altså en pulje på i alt 20 kendte sager, hvor der er mistanke om, at lægen har sendt kræftsyge patienter hjem med en raskmelding.

Annonce

Hvor var det røde flag?

Ifølge Michael Bräuner Schmidt kredser samtlige sager om det samme problem, nemlig at patienterne er blevet mangelfuldt testede.

Hvorfor har der på intet tidspunkt i løbet af de seneste otte år været en lampe, der blinkede?

- Det er et helt relevant spørgsmål at stille. Vi har en klar forventning om, at den ledende overlæge på enhver afdeling vil tage fat i sådan nogle sager og informere hele afdelingen om det, så man kan lære af det, så det ikke kan ske igen, siger Michael Bräuner Schmidt.

Hvad får det af konsekvenser, at det tilsyneladende ikke er sket?

- Lige nu er vores fokus at tage fat i alle de kvinder, som bør genundersøges. Derefter kommer der selvfølgelig en særskilt drøftelse af, hvordan vores procedurer er internt i forhold til at sikre, at viden som den her kommer frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce