Annonce
Læserbrev

Læg sparekniven og skån skolebibliotekerne

Et bredt udvalg af bøger og personale til at vejlede og betjene PLC er enormt vigtigt, for kun ved at have læsestof, der kan favne alle elever uanset baggrund, styrker man læselysten.

Læserbrev: Folkeskoleeleverne er igennem en lang årrække blevet dårligere til at læse, og det skyldes blandt andet, at spareivrige politikere igennem mange har nedprioriteret skolebibliotekerne, der i dag hedder Pædagogiske Læringscentre (PLC).

PLC er dét sted på skolen, hvor elever kan finde læsestof, der ikke er pensum, lektier eller fagbøger, og hvor læselysten i høj grad får mulighed for at blomstre.

Og læselyst skal der til, hvis vi skal have højnet læsefærdighederne hos folkeskolens elever, for de bliver ikke bedre med pres, men af lyst, men man skaber ikke mere lyst til fritidslæsning ved at stramme økonomien på skolernes PLC'er.

På mange skoler stilles der langt færre bøger til rådighed for eleverne i dag end for få år tilbage, og der er råd til færre personaletimer til at vejlede på PLC'erne.

Et bredt udvalg af bøger og personale til at vejlede og betjene PLC er enormt vigtigt, for kun ved at have læsestof, der kan favne alle elever uanset baggrund, styrker man læselysten.

Eleverne skal læse mange flere bøger for at blive dygtigere læsere.

Derfor lyder opfordringen fra Kommunernes Forening for Pædagogiske Læringscentre til de spareivrige politikere: Læg sparekniven og skån skolebibliotekerne.

Annonce
Michael Nøhr. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det er ikke småpenge, der går tabt, når danskerne holder i kø og venter på en ny infrastrukturplan

Læserbrev: Bilisterne holder i kø på de danske veje. Alligevel har regeringen parkeret planerne om en ny infrastrukturplan. Den tidligere VLAK-regering og Dansk Folkeparti havde ellers indgået en aftale om at investere over 110 mia. kr. i infrastruktur. En investering, der skulle sikre vækst og mindre spildtid i trafikken i hele landet. Inden Socialdemokratiet overtog regeringsmagten, fremsatte de en infrastrukturplan, der havde store ligheder med vores. Men nu vil regeringen hverken fortælle, hvilken dag, måned eller sågar hvilket år de indkalder til forhandlinger om en ny infrastrukturplan. Det er bekymrende og kritisabelt. Det er ikke småpenge, der går tabt, når danskerne holder i kø og venter på en ny infrastrukturplan. Trængslen medfører et samfundsøkonomisk tab på over 20 mia. kr. om året. 20 mia. kr., der for eksempel kunne være brugt på kernevelfærd og grøn omstilling. Når regeringen vil starte forfra med at forhandle en ny aftale, skyldes det blandt andet, at de vil gennemføre dyre og unødvendige togfonds-projekter. Hver gang Socialdemokratiet vil bruge én krone på jernbaner, har de én mindre krone til vejprojekter. Så når transportministeren vil bygge en ny, dyr togbro over Vejle Fjord, er der fem mia. kr. mindre til eksempelvis en styrkelse af vejnettet omkring Vejlefjordbroen, en midtjysk motorvej eller en udvidelse af E45 fra Vejle til Skanderborg. I Venstre kæmper vi for, at der hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger, så vi får løst de massive trængselsudfordringer og skabt et mere velstående samfund.

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce