Annonce
Odder

Kystby har ekstra valg på søndag: Skal bynavn være med v eller u?

Ryan Moric og resten af Hou Fællesforum beder borgerne stemme om, hvorvidt deres by fremover skal staves Hou eller Hov, når de alligevel skal til de officielle stemmeurner på Hou Skole på søndag. Arkivfoto
Hou Fællesforum beder om folks mening: skal byen staves Hou eller Hov?

Hou: Er man borger i Hou, og har man ret til at stemme til EU-Parlamentet på søndag, kan man ved samme lejlighed give sit besyv med om, hvorvidt byen i fremtiden skal staves Hou eller Hov.

Hou Fællesforum vil nemlig på valgdagen bede vælgerne stemme om navnet, når de møder frem til det mere officielle valg på Hou Skole. Som det er i dag, er den officielle stavemåde Hov, hvilket man efterhånden også ser på flere og flere skilte.

- Jeg ved ikke præcis, hvornår man ændrede den gamle stavemåde Hou til Hov, men mit gæt er engang helt tilbage i 1950'erne. De første mange år betød det imidlertid ikke noget, bl.a. fordi man beholdt de gamle vejskilte. Men nu er mange af skiltene efterhånden skiftet ud, og på de nye står der Hov - og derfor er forvirringen total. Så nu vil vi høre borgerne, hvad de mener, siger Ryan Moric fra Hou Fællesforum.

Annonce

Facebook-afstemning hitter

Derfor vil repræsentanter for Hou Fællesforum på valgdagen indrette et alternativt stemmelokale og her bede borgere fortælle, om deres by fremover skal staves Hou - også officielt.

- Såfremt et flertal ønsker bynavnet stavet Hou, vil vi bede Odder Byråd støtte ønsket og sende vores anmodning videre til ministeriets stednavneudvalg. Det har borgmester Uffe Jensen (V) allerede lovet at gøre, siger, siger Ryan Moric, der fredag kunne notere sig, at interessen for emnet er ekstremt stor.

På Odder Kommunes Facebook-side, hvor den alternative valghandling er omtalt, var der fredag kl. 16 afgivet 919 stemmer og 195 kommentarer. Stort set alle kommentarer går på, at Hou igen skal have lov til hedde Hou. Afstemningen her slutter først om seks dage.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce