Annonce
Læserbrev

Kvoteflygtninge i stedet for asylansøgere: En løsning for Danmark

Læserbrev: Kommer der 300 spontane asylansøgere på en måned, hvor en del af dem, der får asyl, efterfølgende vil søge om familiesammenføring, ligger vi måske med et asyltal på omkring 4000.

Jeg tror, de fleste kan se, at hvis vi kan lukke ned for de 4000 og tage 500 kvoteflygtninge inklusive familier, er det langt bedre for Danmark.

Oven i det kan vi selv vælge, hvem vi tager. Det kan være nogle fra et religiøst mindretal, et kristent mindretal, det kan være flygtninge med gode sprogkundskaber eller en god uddannelse.

Peter Hagh. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Leder: En ambitiøs pakke tobak med ét stort skod

13.600 danskere dør hvert år som følge af rygning, og for første gang i 20 år er der en stigning i antallet af voksne danskere, der ryger. Det er særligt unge mellem 16 og 24 år, der er blevet faste rygere. Udviklingen er alarmerende, og det er positivt, regeringen tager udviklingen så alvorligt, at den nu har fremlagt en meget omfattende handlingsplan i 10 punkter. Regeringen fortjener ros for både at være ambitiøs og for at tænke i helheder. Det er ikke bare ét enkelt sted, der sættes ind, men en bred palet af initiativer, som skal vende udviklingen: Tobakken skal blandt andet gemmes væk i butikkerne, indpakningen skal være mere neutral, og der indføres rygeforbud på uddannelsesinstitutioner. På ét punkt er regeringens plan dog aldeles uambitiøs. Og det på trods af, at alle eksperter og alle undersøgelser igen og igen har slået fast, at prisen på tobak er den uden sammenligning mest udslagsgivende faktor, når det gælder rygning eller ej. Her vil regeringen hæve prisen på en pakke cigaretter med sølle fem kroner om året de næste to år, så prisen lander på 50 kroner i 2021. Det er på ingen måde den markante prisstigning, som sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke selv kalder det. Prisen skal langt højere op, hvis den skal få både unge og voksne til at ændre adfærd.

Annonce