Annonce
Brædstrup

Kvinderne slår sig løs i Slagballe Forsamlingshus

- Kvinderne trænger til at mødes på en anden måde, end når vi bare siger hej til hinanden i skolen og børnehaven, siger Yvonne Hegaard Gilling, kasserer i Slagballe Forsamlingshus. Hun har tidligere været med til at arrangere kvindefester både i Slagballe og Nim. Foto: Peter Hald
Forsamlingshusets bestyrelse arrangerer en ren kvindefest 25. januar. Men mændene får til gengæld en herreaften i februar.
Annonce

Slagballe: De gør meget for at holde humøret højt i Slagballe Forsamlingshus. Bestyrelsen har sans for at arrangere fester, der er lidt anderledes, og lørdag 25. januar står forsamlingshuset således for en stor kvindefest. Simpelthen en fest for områdets kvinder i alle aldre. Begivenheden kaldes derfor kort og godt for Dameaften, og arrangørerne beskriver det således:

"Så er det tid til årets første og måske den største fest. Du skal medbringe dit gode humør, en festlig hovedbeklædning og gerne en mor, veninde, søster, nabo. Vi sørger for velkomstdrik, tapas-menu, musik, venlig betjening, billige drikkevarer og måske en konkurrence," lyder beskrivelsen.

Der vil være enkelte mænd til stede under festen. Nogle af de lokale mandfolk har nemlig sagt ja til at passe baren, mens kvinderne morer sig.

Til gengæld er der så nogle kvinder, der skal melde sig som bartendere, når mændene holder mandefest - kaldet herreaften - den 29. februar i Slagballe Forsamlingshus. Det fortæller Yvonne Hegaard Gilling, der er kasserer i bestyrelsen i Slagballe Forsamlingshus.

Hun var også med til at arrangere en tilsvarende kvindefest sidste år. Dengang kom der 20, men i år regner man med betydeligt flere. Tilmeldingerne er allerede begyndt at strømme ind, og bestyrelsen håber på at kunne samle omkring 50 kvinder - typisk fra områderne Slagballe, Grædstrup og Davding.

Ideen med en kvindefest stammer faktisk længere tid tilbage. Yvonne Hegaard Gilling har tidligere arbejdet i Nim, hvor man netop have tradition for kvindefester i beboerforeningen. Den idé tog hun så med sig til Slagballe Forsamlingshus.

Annonce

Mødes på en anden måde

- Kvinderne skal da ud og møde hinanden på en anden måde, end når vi bare siger hej i skolen og børnehaven. Vi vil også gerne vise, at der sker en hel del på landet, siger Yvonne Hegaard Gilling.

Hvad er fordelen ved at holde fest kun for kvinder?

- Jeg tror nogle gange, at pigerne slipper sig lidt mere løs. Piger hygger på en anden måde uden mænd, siger hun og tilføjer, at tidspunktet er valgt, fordi mange trænger til at koble af i januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Se billederne: Nu skal Horsens Fjords havmiljø forbedres - frivillige sætter titusindvis af ålegræsplanter i fjordbunden

Horsens

Tyve stjal pengeskab fra skole

Hedensted

Gennemrodede hus under indbrud

Annonce