Annonce
forside

Kvinder kom op at skændes om hund: Tildelte slag og krads på halsen

Den 55-årige kvindelige hundeejer er nu sigtet for vold. Arkivfoto: Michael Bager

Horsens: En hund var genstand for stridighederne, da en 55-årige kvinde fra Horsens lørdag aften overfaldt en 49-årig kvinde med slag.

Episoden foregik klokken 20.10 foran Netto på Grønlandsvej, hvor den 55-årige kvinde befandt sig med sin hund. Her opstod en uoverensstemmelse om hunden mellem den 55-årige hundeejer og en 49-årig kvinde fra Brande, der måtte lægge krop til både knytnæveslag og slag med flad hånd mod hoved og krop, ligesom hun blev kradset på halsen.

Hvad uoverensstemmelsen gik ud på, er ifølge vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jesper Duus, uvist, men den 55-årige hundeejer blev ikke desto mindre anholdt og sigtet for vold.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: En ambitiøs pakke tobak med ét stort skod

13.600 danskere dør hvert år som følge af rygning, og for første gang i 20 år er der en stigning i antallet af voksne danskere, der ryger. Det er særligt unge mellem 16 og 24 år, der er blevet faste rygere. Udviklingen er alarmerende, og det er positivt, regeringen tager udviklingen så alvorligt, at den nu har fremlagt en meget omfattende handlingsplan i 10 punkter. Regeringen fortjener ros for både at være ambitiøs og for at tænke i helheder. Det er ikke bare ét enkelt sted, der sættes ind, men en bred palet af initiativer, som skal vende udviklingen: Tobakken skal blandt andet gemmes væk i butikkerne, indpakningen skal være mere neutral, og der indføres rygeforbud på uddannelsesinstitutioner. På ét punkt er regeringens plan dog aldeles uambitiøs. Og det på trods af, at alle eksperter og alle undersøgelser igen og igen har slået fast, at prisen på tobak er den uden sammenligning mest udslagsgivende faktor, når det gælder rygning eller ej. Her vil regeringen hæve prisen på en pakke cigaretter med sølle fem kroner om året de næste to år, så prisen lander på 50 kroner i 2021. Det er på ingen måde den markante prisstigning, som sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke selv kalder det. Prisen skal langt højere op, hvis den skal få både unge og voksne til at ændre adfærd.

Annonce