Annonce
Østjylland

Kvinder går til svømmeklub efter lukning i Gellerup

Gellerupbadet har siden 4. februar haft åbent for begge køn på alle dage. Dermed er mange kvinder holdt op med at svømme, men en gruppe er rykket ind i en svømmeklub. Foto: Axel Schütt

Venstre-politiker glæder sig over, at kvindesvømning er rykket væk fra den offentlige åbningstid i Gellerupbadet, men kulturrådmand ærgrer sig over at kvinderne er forsvundet. Dog ikke alle. Nogle er gået til en svømmeklub.

BRABRAND: Besøgstallet i den offentlige åbningstid ved de tidligere populære lørdage i Gellerupbadet er raslet ned efter at flertal i byrådet har forbudt kvindesvømning for tillukkede persienner. Men en større gruppe kvinder er startet i en lokal svømmeklub.

Sidst i januar afskaffede et flertal i Aarhus Byråd muligheden for at gå til kvindesvømning på lørdage i tiden kl. 15-18. Hidtil havde tiden været forbeholdt kvinder og mindre børn, men nu skulle der være åbent for alle i den offentlige åbningstid, fastslog byrådet.

Det har fået konsekvenser.

I december og januar kom der i gennemsnit 109 gæster hver lørdag i det sene tidsrum, men siden byrådet skar igennem, har der i gennemsnit kun været 35 gæster per gang. Det ærgrer rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad, der mener, der er tale om et gigantisk selvmål fra byrådsflertallet:

- Det er en træls udvikling for området. Jeg kan frygte, at byrådet har isoleret en gruppe kvinder, som tidligere havde et samlingspunkt, hvor de var sammen med andre mennesker på tværs af politik og religion om en sund og aktiv fritid, siger Rabih Azad-Ahmad (R).

Gellerupbadet

Gellerupbadets åbningstider:Mandag: Kl. 6-12

Tirsdag: LUKKET

Onsdag: Kl. 6-12 + 15-18

Torsdag: Kl. 15-18

Fredag: Kl. 6-12 + 15-18

Lørdag: Kl. 10-18

Søndag: Kl. 10-15

NB: Gellerupbadet holder lukket fra 19. juni til og med 13. august 2017.

Priser:

Enkeltbillet voksen: 45 kr.

Enkeltbillet barn: 25 kr.

Mulighed for at købe klippekort og månedskort med rabat.

V: Danske værdier

Modsat glæder Venstres politiske ordfører Gert Bjerregaard sig over ændringen.

- Det handler om ligestilling og danske værdier. Men vi har selvfølgelig et fælles ansvar for at fortælle den gode historie om, at nu kan alle - både kvinder og mænd - svømme lørdag eftermiddag, så der også kommer flere til, siger Gert Bjerregaard.

- Og vi ved jo ikke, om kvinderne nu i stedet går til svømning i foreningerne. Derfor er rådmandens konklusion letkøbt. Der er ingen tvivl om, at han ønsker at male et billede af en fiasko, mener Gert Bjerregaard.

Annonce

20-25 gik til forening

I Gellerupbadet har to foreninger tilbud om kvindesvømning på tider uden for den offentlige åbningstid. Den ene er Den Aktive Kvindeforening, som har svømmetid lørdag aften. Den anden er Lystrup Svømning, som tilbyder kvindesvømning i Gellerupbadet tirsdage kl. 10-12. Og fra Lystrup har man klart mærket en tilgang af nye medlemmer.

- Vi har siden februar fået 20-25 nye deltagere i vores kvindesvømning, så vi nu har over 70 på holdet om tirsdagen. Vi får at vide, at det er kvinder som tidligere gik om lørdagen i den offentlige åbningstid, fortæller formanden for Lystrup Svømning, Camilla Jørgensen.

Formanden har samtidig fået flere forespørgsler fra kvinder med indvandrerbaggrund, der søger efter svømmetilbud kun for kvinder, hvor de kan tage deres mindre børn med. Det kan man dog ikke på tirsdagsholdet, som kun er for voksne, og som er svømmeundervisning og vandgymnastik.

Annonce

Vidt forskellige tilbud

En af de tidligere deltagere i kvindesvømning om lørdagen er Wissal El-Ared. Hun går i forvejen til svømning i en forening, men understreger, at der er tale om to vidt forskellige tilbud.

- Kvindesvømningen om lørdagen var et tilbud for dem, der ikke har lyst til at være medlem af en forening. Og der er ingen tvivl om, at mange nu er faldet fra svømningen.

Det samme oplever talsperson Elsebeth Frederiksen fra "Kvindesvømningens Venner i Gellerupbadet":

- For mange var lørdag eftermiddag en god svømmetid, og de har ikke tid eller mulighed for at gå ind i en forening, fordi tiderne måske passer dårligt, eller de ikke vil være forpligtet af kontingent og det at være medlem i en forening.

Elsebeth Frederiksen mener, der var tale om symbolpolitik af værste skuffe, da byrådet vedtog forbuddet mod kvindesvømning i den offentlige åbningstid.

- Der er ikke tvivl om, at det var en tv-dokumentar på TV2, der betød, at nogle politikere mente, de måtte tage fat i noget i Gellerup. Men det undrer os, at man skulle lave om på et tilbud, der har eksisteret i 13 år.

Annonce
Horsens For abonnenter

132-årig bygning på Søndergade får nyt liv efter brand: 10 nye lejemål klar til december

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Se videoen: Kom med på rundtur over den gamle losseplads - Horsens har fået ny bypark

Navne For abonnenter

S-nestor og eks-viceborgmester i Horsens er død

Navne

Borgmester: Erling Jensen har sat et kæmpe stort aftryk på vores by, og han fortjener stor kredit for sin fremsynethed

Hedensted For abonnenter

Pårørende om kommende demensplejehjem: For flere kan det blive et problem med afstanden til Hedensted

Horsens

Mønstereksempel på den gode idé: FC Horsens' prestigeprojekt henter over to millioner ind

Hedensted For abonnenter

Tidligere souschef brugte 51.000 kroner af sfo-forældres madpenge på at dække over sin spilafhængighed

Horsens

Afføring over det hele og tisseri i Vitus Berings Park: Ulækre toiletter får folk til at finde alternative løsninger

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Erhverv

Vinbutik lukker: Indehaver vil have mere tid til familien

Erhverv For abonnenter

Ny forsinkelse i betændt ådal-sag: - Den her sag er dybt uheldig, siger borgmester

Debat

S-spidser takker nej til S-udspil: Nye provinsstudiepladser skal ikke betales af ingeniørstudier i Horsens

Annonce