Annonce
Østjylland

Kvindemuseet vil have dine hverdagsfortællinger: Gemmer corona-historier for eftertiden

Kvindemuseet vil indsamle historier med kønsperspektiv fra danskernes hverdag under coronakrisen. - Statistisk står kvinder i højere grad end mænd for husarbejde og børneopdragelse, men hvem tager hovedansvaret for hjemmeskolingen under coronakrisen, og hvordan påvirker det (hjemme)arbejdslivet, spørger musumsdirektør Julie Rokkjær Birch. Foto: Axel Schütt
Museet beder folk om at dele deres hverdagshistorier med kønsperspektiv fra coronakrisen, så de kan indgå i museets samling.
Annonce

AARHUS: Dobbelt så mange mænd som kvinder er døde af coronavirus. Samtidig er der under nedlukningen af samfundet sket en stigning i antallet af kvinder, der udsættes for partnervold.

Kvindemuseets fokus er at se på vores samfund og fælles kulturhistorie med et kønsperspektiv. Lige nu skriver vi historie. Derfor vil museet indsamle danskernes historier om køn og corona, så de kan blive bevaret for eftertiden.

- Coronakrisen har kønnede slagsider, som vi ikke må være blinde overfor, lyder det fra Julie Rokkjær Birch, direktør på Kvindemuseet.

For at være med, kan man lave en corona-dagbog med fokus på kønnede problematikker fra sin hverdag.

Send tekst, billeder eller videoer til info@kvindemuseet.dk.

- Send billeder af genstande, du synes skal gemmes for eftertiden, så vil vi vurdere dem med henblik på optagelse i museets samling. Beskriv, hvad de har været brugt til, hvor de har været brugt, og hvem der har brugt dem, skriver museet i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Udsigt til brandslukning resten af aftenen: Vi skal ind fra ydersiden, og det tager tid

Annonce