Annonce
Hedensted

Kvindelig traktortrækker: Heidi og Little X måtte tage til takke med fjerdeplads ved DM

Den kvindelige traktortrækker Heidi Bonde Jakobsen fra Løsning kørte sin minipuller Little X til en femteplads ved den sidste DM-afdeling i Års 11. september. Foto: X-Team
Drømmen om en podieplads brast, da Heidi Bonde Jakobsen fra Løsning stillede op til den sidste DM-afdeling i traktortræk, der blev afviklet i Års. Hun kørte minipulleren Little X til en femteplads, hvilket udløste en samlet fjerdeplads.

Løsning: Den første danske kvinde på en minipuller siden engang i 90'erne hedder Heidi Bonde Jakobsen, og hun er fra Løsning. 11. september kørte hun sidste afdeling i sin DM-serie i Års, hvor det blev til en lidt skuffende femteplads. Dermed havnede hun lige akkurat uden for podiet i den samlede stilling.

Der er tale om den mindste klasse inden for traktortræk, hvor vægtgrænsen på minipulleren er 950 kilo inklusiv chauffør og brændstof. Sidstnævnte er i øvrigt methanol, som er 99 procent alkohol.

Teamet hedder X-Team, og minipulleren går under navnet Little X, der i øvrigt kunne opleves i forbindelse med Open by Night fredag 20. august i Hedensted.

Annonce

Trækker tonstung slæde

Opgaven, når teamet er til traktortræk, er at trække en 7,5 tons tung slæde så langt som muligt, og det er Heidi Jakobsen faktisk så skrap til, at hun inden den sidste DM-afdeling nummer to i DM-serien - kun 1 point fra en delt førsteplads og udelukkende i konkurrence med mænd.

Der var i alt otte tilmeldte minipullere i serien, så det lykkedes hende at give fire ud af syv mandlige konkurrenter baghjul.

- Det gik desværre ikke som vi havde håbet på. Traktoren begyndte at trække til højre, og Heidi måtte slippe gassen lidt for at rette op før hun kunne gå på gassen igen, men det kostede meter, så det blev kun til en femteplads på dagen, men trods alt en samlet fjerdeplads i DM, som vi er super stolte over at have opnået med Heidi som chauffør. Det er jo trods alt hendes debutsæson, siger hendes bedre halvdel Christian Nikolajsen, der også er en del af X-Team.

Annonce

Synes det er sjovt

- Jeg gør det, fordi jeg synes, det er sjovt. Det der med at slippe 2500 hestekræfter løs, det kan altså ét eller andet. Og så giver det da også blod på tanden at ligge i den sjove ende af feltet, har 37-årige Heidi Bonde Jakobsen tidligere udtalt til avisen.

Hun bor i et parcelhus på Saturnvej i Løsning sammen med børnene Merle og Magnus på henholdsvis 12 og 16 år, og kæresten Christian Nikolajsen.

Til daglig arbejder Heidi Bonde Jakobsen i et bofællesskab i Hedensted.

Annonce

Klar til en ny sæson

- Det var egentlig planen, at min far skulle køre Little X i næste sæson, men Heidi har fået så meget blod på tanden, at hun helt sikkert vil forsøge at overtale ham til at vige pladsen. Og lur mig om ikke det vil lykkes for hende, griner Christian Nikolajsen, der videre fortæller, at Little X nu er gået i vinterhi på teamets værksted ved Bredebro.

Det gik desværre ikke som vi havde håbet på. Traktoren begyndte at trække til højre, og Heidi måtte slippe gassen lidt for at rette op før hun kunne gå på gassen igen, men det kostede meter.

Christian Nikolajsen, medlem af X-Team og Heidi Bonde Jakobsens kæreste

- Nu står den på service af hele traktoren. Motoren skal skilles og alle dele tjekkes efter, og måske findes lidt flere hestekræfter, så den er klar til først DM-afdeling næste år, som er den første weekend i maj, siger Christian Nikolajsen.

Heidi Bonde Jakobsen og hendes bedre halvdel Christian Nikolajsen er ærgerlige over, at det ikke blev til en podieplacering ved DM i traktortræk for minipullere. Arkivfoto: Henrik Dolmer
Annonce
Navne For abonnenter

Stemmesluger, vagthund og motorcykelmand: Skandalehistorie fik den normalt højtråbende og sygdomsramte byrådspolitiker til at trække sig fra partiet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kritiker af omfartsvej går i rette med borgmesters udlægning: Ministersvar viser, at der måske slet ikke er brug for en ny vej

Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

AC Horsens

Specialist har hjulpet Pohl tilbage på målkurs: Når jeg er kampklar, leverer jeg også varen

Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Hedensted

Kniber med at finde nok SOSU-hænder: Flere tiltag skal oppe rekrutteringen i Hedensted Kommune

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Horsens får igen en stadsarkitekt: Det bliver godt

Erhverv

Liniepavillonen er færdig som restaurant: Nu skal der være selskabslokaler og bolig

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

La Vie genopstår - indehaver er lettet over at blive reddet i sidste øjeblik

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Sport

Coronaen kom i vejen i 2020, men i oktober sparker AC Horsens nyt liv i en gammel Folkebladet-tradition

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

For et år siden gik smitten første gang amok: Her kan du gå på opdagelse i kommunens corona-udvikling og vaccinations-indsats gennem det seneste halvandet år

Annonce