Annonce
Horsens

Kvinde vækket af listende tyv - 47-årig mand anholdt

En 47-årig mand fra Aarhus blev fældet af et sovende ægtepar, da han natten til fredag gik ind i en landejendom i Skanderborg. Han er nu sigtet for indbrud. Arkivfoto

SKANDERBORG: En 47-årig mand fra Aarhus er sigtet for indbrud efter et uheldigt tyvetogt i Skanderborg torsdag aften.

Her udså han sig en landejendom på Christiansmindevej som mål.

Bryggersdøren var ulåst, så han listede ind og sneg sig rundt i husets værelser - blandt andet et kontor.

På kontoret sov husets kvindelige beboer, og hun blev kort før midnat vækket ved, at manden luskede rundt og åbnede skuffer, fortæller fung. vicepolitiinspektør Poul Steffensen.

Da han forlod kontoret, skyndte kvinden sig ind i soveværelset, hvor hendes mand lå og sov.

Hun fik ham vækket, og det hørte gerningsmanden og forsvandt ud i bryggerset.

Annonce

Tog billede af tyvens bil

Ifølge Poul Steffensen opdagede parret, at der holdt en bil ude foran huset.

De tog et billede af bil og nummerplade og ringede derefter til politiet. Indbruddet er anmeldt klokken 23.59.

Tyven flygtede uden at stjæle noget, og han satte tilsyneladende kursen mod sin bopæl i Åbyhøj.

For politiet fandt ud af, at bilen er tilmeldt en adresse i Åbyhøj i Aarhus og fik en patrulje fra Østjyllands Politi til at aflægge et visit.

Betjentene traf både mand og bil, og den 47-årige blev anholdt klokken 01.17 - knap halvanden time efter sit visit på landejendommen.

Han skal muligvis fremstilles i grundlovsforhør senere fredag, oplyser Poul Steffensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce