Annonce
Horsens

Kvinde vækket af listende tyv - 47-årig mand anholdt

En 47-årig mand fra Aarhus blev fældet af et sovende ægtepar, da han natten til fredag gik ind i en landejendom i Skanderborg. Han er nu sigtet for indbrud. Arkivfoto

SKANDERBORG: En 47-årig mand fra Aarhus er sigtet for indbrud efter et uheldigt tyvetogt i Skanderborg torsdag aften.

Her udså han sig en landejendom på Christiansmindevej som mål.

Bryggersdøren var ulåst, så han listede ind og sneg sig rundt i husets værelser - blandt andet et kontor.

På kontoret sov husets kvindelige beboer, og hun blev kort før midnat vækket ved, at manden luskede rundt og åbnede skuffer, fortæller fung. vicepolitiinspektør Poul Steffensen.

Da han forlod kontoret, skyndte kvinden sig ind i soveværelset, hvor hendes mand lå og sov.

Hun fik ham vækket, og det hørte gerningsmanden og forsvandt ud i bryggerset.

Tog billede af tyvens bil

Ifølge Poul Steffensen opdagede parret, at der holdt en bil ude foran huset.

De tog et billede af bil og nummerplade og ringede derefter til politiet. Indbruddet er anmeldt klokken 23.59.

Tyven flygtede uden at stjæle noget, og han satte tilsyneladende kursen mod sin bopæl i Åbyhøj.

For politiet fandt ud af, at bilen er tilmeldt en adresse i Åbyhøj i Aarhus og fik en patrulje fra Østjyllands Politi til at aflægge et visit.

Betjentene traf både mand og bil, og den 47-årige blev anholdt klokken 01.17 - knap halvanden time efter sit visit på landejendommen.

Han skal muligvis fremstilles i grundlovsforhør senere fredag, oplyser Poul Steffensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Korshærsleder: Hjemløsetallet i Horsens stiger igen - der bør være flere 'skæve boliger'

Læserbrev: Mens hjemløsetallet i Danmark stort set er uændret, er der ifølge den seneste landsdækkende hjemløsetælling nu 181 hjemløse i Horsens. Det er en stigning på 45 personer i forhold til 2017. Det betyder, at der er 181 borgere, der på optællingstidspunktet ikke havde en fast adresse. Det er mennesker, der f.eks. sover hos en ven eller bor i et kolonihavehus, en garage, en forladt bygning eller i telt. 30 horsensianere bor på herberger (§ 110) rundt omkring i landet. Det koster ca. 30.000 kr. pr. måned for hver person, hvoraf Horsens Kommune betaler halvdelen. Staten betaler den anden halvdel. En udgift for Horsens Kommune på ca. 5,5 mio. kr. At være hjemløs er en ulykkelig situation, det er flovt og skamfuldt ikke at have et sted at bo. At have en bolig er en basal ting, som alle vi andre tager for givet. Vi møder dem på Kirkens Korshærs varmestue i Borgergade, hvor de kommer for at få morgenmad, et bad og et måltid varm mad. Vi møder dem, når de kommer direkte udskrevet fra psykiatrisk hospital eller løsladt fra fængslet uden en funktionel bolig. Vi sender dem på gaden igen, når varmestuen lukker kl. 13.30, velvidende at nogen af dem ikke har et sted at gå hen, før vi åbner igen næste morgen. Gæstfriheden er dog stor hos varmestuens øvrige brugere, som ofte inviterer de hjemløse hjem til sig. En nødløsning, som der desværre sjældent kommer noget godt ud af. Hjemløshed er et komplekst problem, fordi det ikke blot handler om at få en billig bolig. Det er komplekst, fordi man sjældent bare er hjemløs. Ofte er man også plaget af misbrug og stor gæld forårsaget af kviklån, narko og spil. Har man så også en psykiatrisk lidelse, så er det meget svært at få hverdagen til at fungere. Får man endelig en bolig, varer det ikke længe, før man ender på gaden igen. Som hjemløs er man truet på sin eksistens, og det er en ond cirkel, der starter. Man er i ekstrem fare for at blive involveret i vold, kriminalitet, afpresning og prostitution, og gentagne gange møder de hjemløse op på varmestuen og har mistet alt, og varmestuens medarbejdere må hjælpe dem med at få bragt orden i kaos igen. Mange af varmestuens brugere har fået gentagne tilbud om bolig og misbrugsbehandling i løbet af deres liv, men det har ikke fungeret. De passer ikke ind nogen steder, og misbruget fortsætter. Derfor bør der bl.a. være flere "skæve boliger" med en social vicevært tilknyttet, hvor de kan bo og leve i fred og have deres misbrug uden at genere nogen naboer. Desuden bør der være en fokuseret og forebyggende hjemløseindsats, hvor alle kommunens instanser og samarbejdspartnere arbejder sammen om konkrete løsninger for den enkelte hjemløse.

Annonce