Annonce
forside

Kvinde ramt af skud: Jæger var meget uheldig, siger politiet

Politiet rykkede ud og kom i kontakt med en mand, der nu er sigtet for vådeskudsulykken. Arkivfoto: Palle Herløv

Kvinde kom hjem, parkerede sin bil og blev ramt af "noget" i sin ene arm. Politiet fandt frem til formodet skyldig.

Ry: En kvinde fra Ry er blevet lettere kvæstet i en formodet vådeskudsulykke lørdag omkring middag.

Ifølge Sydøstjyllands Politi skete ulykken, da den 52-årige kvinde, der bor på Bavnebjergvej i et landligt område lidt uden for Ry, vendte hjem efter en køretur.

- Hun kom ind på sin bopæl og parkerede bilen. Kort efter blev hun ramt af noget i sin ene arm eller skulder-området. Hun blev kørt på sygehuset, og da politiet efterfølgende kom derud, viste det sig, at det tilsyneladende var et projektil, der havde ramt hende, forklarer politikommissær Steffen Wolf.

Han uddyber, at det var kvindens ægtefælle, der hjalp hende på sygehuset, hvorfra hun angiveligt blev udskrevet senere lørdag.

Vådeskudsulykken var ikke så alvorlig rent fysisk, forklarer Steffen Wolf.

I forbindelse med efterforskningen af sagen kom politiet i kontakt med en lokal mand, en jæger, der fortalte, at han havde været ude for at skyde en riffel ind.

Indskydningen var sket cirka 1500 meter fra kvindens bopæl, og politiet arbejder nu ud fra en tese om, at manden ikke har sikret sig, at de projektiler, han fyrede af med sin 30-06 mm-riffel, ikke ville fare ud i det omkringliggende område.

- Han er blevet sigtet efter straffeloven for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed, forklarer Steffen Wolf om jægeren, som han kalder "meget uheldig".

Politiet efterforsker fortsat sagen og skal blandt andet have klarlagt, om det kuglefang, manden burde have sikret i området, inden han begyndte at skyde, var for dårligt eller ikke-eksisterende.

Annonce

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Farvel til et stykke dansk industrihistorie: Kommunens største virksomhed skifter navnet ud efter 140 år

Læserbrev

Nu er det da helt sølle med cafeen på Kildebakken

Læserbrev: I Horsens Posten fra tirsdag 7. januar kan vi læse, at "herreværelser skal få enlige, ældre mænd ud over dørtærsklen". Det må siges at være et godt initiativ, som de fleste af os vel kan støtte op om. Når jeg alligevel ikke klapper overstadigt i mine små hænder, skyldes det, at den slags har eksisteret før uden at være organiseret af velmenende mennesker i Ældre Sagen og provstiet. For 16-17 år siden lukkede FOF Rosing Ræderske et hold i bogbinding. Prisen steg, og derfor var der et stort frafald, som resulterede i, at det ikke kunne fortsætte. Vi, der var tilbage, flyttede på Kildebakken og fortsatte som aktiveringsgruppe. Det var et rart sted at komme, og navnligt cafeen i kælderen var en succes. Priserne var rimelige, og der kom mange, som spiste deres mad dér hver dag. Der var flere faste grupper, som helt spontant var blevet dannet uden behov for organisering eller tilskud. Det sluttede brat, da priserne et par år senere blev sat op. Pludselig havde mange ikke råd mere. Der blev tomt, og jeg tvivler på, at den merfortjeneste, der var stipuleret, blev til noget. Nogle år senere blev så madlavningen centraliseret, og så var der heller ikke nogen madduft til at bygge forventningerne op. Vi på de forskellige hold kunne dog stadig få vores eftermiddagskaffe. Efter at have holdt et par års pause er jeg nu tilbage på Kildebakken; men nu er det da helt sølle med cafeen. Vi kan ikke længere købe eftermiddagskaffe, men må selv sørge for at lave den. Det er stadig et hyggeligt indslag i vores eftermiddag, men vi plejede at købe et stykke lagkage til. Nu står den så på småkager. Mon ikke vore politikere burde se på, om det ikke kunne betale sig at genoplive den gode gamle cafe, som gav så mange mennesker en stor glæde ved at mødes hver dag eller et par gange om ugen? Det kræver naturligvis en tid for at kunne fungere igen, men hvor ville det dog være dejligt.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];