Annonce
forside

Kvinde har fået 19.200 kr tilbage fra banken efter modeshow-fup

Det er ikke lykkedes for avisen at komme i kontakt med Medina Docaj, som angiveligt også har snydt folk andre steder i landet. Foto: Steffen Skjærlund/Lars Juul/Scanpix

Kvinde opfordrer andre til at skifte bank, hvis den ikke vil hjælpe dem med at skaffe pengene retur. Forbrugerrådet anbefaler, at man kontakter sin bank hurtigst muligt.

Annonce

Skanderborg: Det kan godt lade sig gøre at få penge tilbage fra banken, hvis man er ihærdig. Den erfaring har Irene Mikkelsen gjort sig, efter hun var til et modeshow på Fælleden i Skanderborg.

Hun købte et par sko til 800 kr. i en outlet-butik, men fik trukket 20.000 kr. på sit kort. Hun gik til sin bank, Coop, og efter lidt kommunikation frem og tilbage, har hun fået 19.200 kr. af banken.

Den skriver til hende, at selv om den ikke kan gøre krav gældende overfor Visa, så dækker de per kulance (af høflighed, red.) tabet. Irene Mikkelsen har været i kontakt med flere af de kvinder, der købte i outlet-butikken.

- Så vidt jeg ved, er det kun Coop Bank og Alm. Brand Bank, der har valgt at dække deres kunders tab. Det er to mindre banker, og derfor vil jeg opfordre alle andre banker, både små og store, til at hjælpe deres fortvivlede kunder og dække deres tab. Hvis de ikke gør det, vil jeg opfordre kunderne til at skifte bank nu, siger Irene Mikkelsen.

Sådan er reglerne

Man kan læse om forbrugerbeskyttelse på Forbrug.dk, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen står bag. Hvis man bliver udsat for misbrug, så skal man skynde sig at kontakte sin bank, der kan tilbageføre penge, hvis de er blevet trukket uretmæssigt.

I nogle tilfælde kan der dog være en selvrisiko.

Først fik Irene Mikkelsen indsat 19.2000 kr. på sin konto. Privatfoto
Annonce

Med fordi sønnen optrådte

Hun var kun med til modeshowet, fordi hendes søn, komikeren Simon Talbot, optrådte. Han fik sin betaling, inden han gik på.

- Jeg var der med nogle veninder, og jeg købte to par sko til 400 kr. stykket. Da jeg bad om rabat, hentede ekspedienten chefen, Medina Docaj, så vi fik lidt rabat. Hun kom med en kortlæser, der var tapet til, og hun sagde, at den var i stykker. Via en app fik jeg en sms-kvittering på de 800 kr. Min veninde blev også fuppet for 20.000 kr., og hendes datter for 10.000 kr., fortæller Irene Mikkelsen.

Hvis der er trukket mere end aftalt, kan man ifølge Forbrugerrådet Tænk få bankens hjælp til at føre pengene tilbage. Men man skal gribe fat i sin bank hurtigt.

Avisen har været i kontakt med Medina Docaj og ville gerne have hendes kommentar til de forskellige anklager, som flere har rejst mod hende. Hun ønsker dog ikke at sige noget til citat.

Så kom der en ny melding om, at pengene alligevel ikke ville blive refunderet. Privatfoto
Endelig meddeler Coop, at den ikke kan gøre et krav gældende overfor Visa, men alligevel vil føre pengene tilbage til Irene Mikkelsen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Horsens

Borgmester: Smittetallet stiger i Horsens - husk nu corona-retningslinjerne

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce