Annonce
112

Kvinde fra Horsens fik 12 års fængsel for drab på sin samlever: Nu skal landsretten vurdere sagen

Til maj skal drabssagen fra Tim for Vestre Landsret. Foto: Jonas Kollerup

TIM: I oktober blev en 55-årig kvinde fra Tim sendt i fængsel med en dom på 12 års fængsel for drabet på sin samlever, Tommy Rasmussen.

De to boede oprindelig i Horsens, inden de foråret 2018 flyttede til Tim i Vestjylland. Drabet fandt sted 27. januar 2019, hvor kvinden stak manden med en kniv i maven og lod ham forbløde.

Retten i Herning fandt ingen formildende omstændigheder i sagen og idømte hende standardstraffen for manddrab. Kvinden er syg og er erklæret terminal, men retten fandt ikke grund til en nedsættelse af straffen af den årsag.

Kvinden ankede på stedet dommen til Vestre Landsret, hvor hun vil forsøge at blive frifundet eller få en kortere straf. Derfor kommer drabssagen atter for retten, hvor et nævningeting i maj skal vurdere sagen igen. Det sker i dagene fra 4. til 7. maj i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Danmark

Liveblog: Politiet opfordrer til at sprede påskehandlen ud over flere dage

Annonce