Annonce
Brande

Kvinde føler sig snydt: Betalte 9000 kr. mere end aftalt til Ladies Night

Kvindeaften i Brande, som Luxe Events var arrangør af, endte med at blive en dyr fornøjelse for Helle Olesen, der fik hævet 10.000 kroner på sit dankort i stedet for de aftalte 1000 kroner. Foto: Kathrine Jensen

Lokal kvinde fik hævet 10 gange mere på sit dankort end beløbet, hun havde købt for til Ladies Night i Brande i maj måned. Metoden var den samme som det, der ramte flere ved et lignende event i Skanderborg for nylig.

Brande: Ladies Night i Brande tilbage i maj skulle have været en hyggelig oplevelse for Helle Olesen fra Brande, men 14 dage efter arrangementet finder hun ud af, at der er blevet hævet 10.000 kroner på sit dankort i stedet for de aftalte 1000 kroner for to par støvletter.

Kvinden, der havde dankortterminalen i hånden til Ladies Night i Brande, var indehaveren af Luxe Events, Medina Docaj, som senest lavede samme nummer overfor en række kvinder ved et lignende arrangement i Skanderborg.

- Jeg synes, det er så pinligt, at man som 54-årig bliver røvrendt på den måde, siger Helle Olesen.

Annonce

Hun snakker for sin syge moster og hun er så god til at få dig lullet ind i en snak, så du tror, hun er på din side.

 
Regningen, der vedrører to par sko, Helle Olesen fra Brande købte til Ladies Night i Brande tilbage i maj. Den samlede pris for skoene var ellers 1000 kroner til selve arrangementet. Screenshot

Mange forklaringer

Efter at have betalt, hvad branditten selv tror er 1000 kroner, beder hun indehaveren om en kvittering, men det kunne ikke lade sig gøre. Derimod kunne Helle Olesen få tilsendt en kvittering på mail og SMS. Det takkede hun ja til, og da de tikkede ind, lød de begge på 500 kroner. Altså 1000 kroner i alt. Et rutinetjek af sin konto, får Helle Olesen til at spærre øjnene op. Der var et dyrt 0 for meget i det beløb, støvletterne havde kostet, men hun anede ikke, hvordan hun skulle få kontakt til sælgeren. Der var intet oplyst i kvitteringerne sendt via SMS og mail.

- Men jeg fik oplysningerne af en af de lokale forretninger, der havde haft en stand til arrangementet, og da jeg ringede til Medina Docaj, fortalte hun, at hun var rigtig glad for at høre fra mig, da hun selv havde forsøgt at kontakte mig, da fejlen var gået op for hende, fortæller Helle Olesen.

Branditten blev lettet og tænkte, at så var der råd forude, men undskyldningerne og forklaringerne blev flere og flere, og til sidst - midt i august måned - stoppede responsen fra indehaveren af Luxe Events.

- Hun snakker for sin syge moster, og hun er så god til at få dig lullet ind i en snak, så du tror, hun er på din side, siger Helle Olesen.

Personlig konkurs

Forklaringen på, hvorfor Luxe Events ikke lige umiddelbart kunne tilbagebetale de 9000 kroner, lød, at hun havde solgt sko-firmaet, og det derfor var nogle helt andre, der havde skylden. Da Helle Olesen jævnligt bad om at få kontaktoplysningerne på de nye ejere, stoppede kvinden med at svare på henvendelserne.

I slutningen af august politianmeldte hun derfor Luxe Events og indehaveren for økonomisk svindel. Da Helle Olesen kontaktede sin bank for at anmelde tabet af de 9000 kroner, blev det afvist. Da hun selv havde tastet pinkoden, var der ikke noget af gøre.

- Til sidst truede jeg hende med politi og medier, men det hjalp ingenting. Jeg har ikke set skyggen af mine penge.

I august måned slog Helle Olesen indehaverens navn op i cvr-registeret, og der faldt hun over, at ejeren pludselig var en advokat fra Aarhus. Da hun kontaktede ham, kunne han fortælle, at Helle Olesen var en i en lang række af personer, der var blevet snydt, og at hun var blevet erklæret personlig konkurs i retten et par dage forinden.

Med jævne mellemrum forsøger Helle Olesen at få kontakt til Medina Docaj. Senest for 14 dage siden, men der er tavshed i den anden ende.

- Det kom meget bag på mig, da jeg hørte, at flere havde været udsat for det samme som mig, når jeg nu meldte hende i august. Hvordan kan hun få lov til at blive ved?

Medina Docaj vendte tilbage på avisens henvendelser efter deadline, hvor hun fortalte, at der i løbet af onsdag ville komme en pressemeddelelse, og at hun ikke ønskede at blive beskyldt for noget, hun ikke havde gjort.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce