Annonce
forside

Kvinde bag modeshow afviser alle beskyldninger

Ved et modeshow på Fælleden i Skanderborg 9. oktober fik en række personer trukket for meget på deres dankort, da de handlede i en outlet-butik. Arkivfoto

Avisen har siden tirsdag prøvet at få en kommentar fra arrangøren af modeevent i Skanderborg, som førte til fem politianmeldelser om for store dankort-træk. Nu har hun sendt svar via sin advokat.

Skanderborg: Arrangøren af et modeshow i Skanderborg for to uger siden afviser, at hun skal betale penge tilbage til de kvinder, der er stået frem og forklaret, at de fik trukket for mange penge på deres dankort.

Ifølge Sydøstjyllands Politi har fem kvinder meldt, at der blev trukket mere på deres kort, end de havde købt for. Medina Docaj stod for arrangementet, og avisen talte i sidste uge med nogle af de kvinder, der købte tøj og sko i en outlet-forretning. De har forklaret, at de blev ekspederet af hende.

Medina Docaj har ikke ønsket at tale med avisen, men via sin advokat har hun svaret skriftligt på en række spørgsmål. Desuden har avisen fået et bankbilag, hvoraf det fremgår, at hun ikke har fået nogle overførsler fra firmaet iZettle, der håndterede betalinger ved showet, til sin bankkonto i Jyske Bank i oktober.

- Medina Docaj har meldt sagen til både politiet og den e-bank, iZettle, som har håndteret betalingerne. I outlet-standen stod tre personer, som solgte outlet-varer. Medina Docaj assisterede periodisk med ekspeditionerne ved betalingsstationerne. Allerede fordi hun ikke har fået pengene fra bl.a. de fem transaktioner, er det åbenlyst, at Medina Docaj ikke skal betale pengene tilbage, skriver advokat Martin Goldschmidt fra MAARE Advokatanpartsselskab i Odense.

Ifølge advokaten har iZettle oplyst, at pengene er videresendt til en konto - vistnok i Danske Bank. Det har ikke kunnet oplyses, hvem kontoen tilhører, men der er gjort indsigelse mod transaktionen.

Annonce

Svar

iZettle har oplyst, at alle de indkomne penge er videresendt til en konto - vist nok i Danske Bank. Det har ikke kunnet oplyses, hvem kontoen tilhører, men der er gjort indsigelse imod transaktionen. Advokat Martin Goldschmidt, MAARE-advokater

Medina Docaj tager nu til genmæle via sin advokat mod de beskyldninger, der er fulgt i kølvandet på et modeevent i Skanderborg for to uger sider. Arkivfoto

Venter på iZettle

Nogle af de kvinder, der købte sko eller et tørklæde i outlet-butikken har fået en kvittering, hvorpå der står Fasion Outlet, Korsgade, 7100 Holstebro samt CVR-nummer (virksomhedsnummer) 34 56 26 36.

Ifølge Medina Docajs advokat har terminalen tidligere tilhørt et konkursbo med det cvr-nummer, men efter konkursbehandlingen fik hun overdraget terminalen, som ikke har nogen selvstændig værdi.

Avisen har ikke fået noget svar på, hvorfor der på kvitteringerne står en adresse, der ikke eksisterer.

Det er firmaet iZettle, der står for træk af penge på kontoen og overførslen af penge til en ny konto.

- Min klient afventer, at iZettle redegør for, hvor pengene er ført hen, hvordan de foretagne ekstratrækninger kunne forekomme, og hvorledes kunderne, som uretmæssigt fik trukket penge på deres konto i et større omfang end det faktiske køb, og den virksomhed, som Medina Docaj arbejder for, alle kan få deres retmæssige penge igen, skriver advokaten.

Har ikke fået underbygget krav

Avisen har tidligere fortalt om en lignende episode ved et kvindeevent i Frederikshavn i maj, hvor Medina Docaj var arrangør. Her købte Jette Marianne Jensen sko for 450 kr. men fik trukket 4500 kr.

Det var dunkelt i det hjørne, hvor købet foregik, og hun trykkede OK på terminalen uden at tjekke beløbet. Det endte med, at hun bed tabet i sig uden at melde det til politiet.

- Vedrørende Jette Marianne Jensen, så har hverken min klient eller jeg modtaget et underbygget krav fra hende. Jette Marianne Jensen har talt i telefon med Medina Docaj, som henviste hende til at gøre indsigelse til egen bank, hvis der mod forventning skulle været hævet et andet beløb end varens pris. Jette Marianne Jensen har ikke sendt nogen dokumentation for den påståede hævning, ej heller om nogen indsigelse til egen bank. Hvis der mod forventning skulle være sket sådan en fejl, så modtager jeg på Medinas vegne gerne dokumentation og en indsigelse om betalingen, hedder det i svaret fra advokaten.

Jette Marianne Jensen har til avisen forklaret, at hun havde den opfattelse, at fordi hun havde godkendt købet med sin egen kode, havde hun en selvrisiko på 4000 kr. Derfor valgte hun at bide tabet i sig i stedet for at forfølge sagen.

Ingen stævning efter Hedensted-messe

Avisen har også skrevet, at en række firmaer overvejede at stævne Medina Docaj, som stod bag en messe i Hedensted sidste efterår.

- Vi har ikke modtaget sådan en stævning, skriver hendes advokat.

Desuden har avisen omtalt, at hun ifølge DR P4 Østjylland tidligere var gået konkurs med en gæld på 4,5 mio. kr.

- Vi behandler en sag i forbindelse med den tidligere konkurs, og i denne sag har kurator og advokat til Skifteretten i Svendborg oplyst, at gælden er under halvdelen af 4,5 mio. kr., skriver advokaten, som henholder sig til oplysninger fra indleverede processkrivelser fra advokat Per Buttenschøn til Skifteretten i Svendborg.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Men vil borgerne landdistrikterne?

I sidste uge kom en god nyhed til landdistrikterne. En planlagt besparelse på 30 mio. kr. på de såkaldte LAG-midler bliver trukket tilbage, så landdistrikterne nu har 90 mio. kr. om året fra staten til udvikling - oveni et EU-tilskud. Pengene falder på et tørt sted, for banker og andre investorer har en tendens til at smække kassen i, så snart postnummeret bliver nævnt. Derfor er de såkaldte LAG-midler, der de seneste 11 år har været med til at udvikle og bevare livet i de mindre landsbyer, et fint tiltag, og det er rigtig godt, at politikerne på den måde vælger at tilgodese landdistrikterne. Spørgsmålet er så, om naturstier, byparker og nogle arbejdspladser ændrer på borgernes trang til at bo i selvsamme landdistrikter? Der er ingen tvivl om, at pengene kommer de mennesker, der allerede bor på landet til gavn, men kan LAG-midlerne og andre lignende initiativer vende udviklingen fra by til land? Desværre ser det ikke ud til at være tilfældet. I byer som Ølholm, Barrit og Bjerre, som alle har modtaget LAG-midler, er befolkningstallet de seneste 10 år faldet lige så stille. Ikke voldsomme fald, men en stille afsivning, der bekræfter tendensen, der gælder på landsplan: Borgerne vælger i stigende grad byerne frem for landsbyerne. At LAG-midlerne dermed skulle være en dårlig investering, vil borgerne i de byer, der modtager pengene, sige klart nej til. De mange projekter giver en øget livkvalitet og kan om ikke andet så bremse faldet i indbyggertal. Men det giver anledning til at stille spørgsmålet om, hvad der så skal til for at stoppe affolkningen af landdistrikterne, og om det overhovedet kan lade sig gøre? En kommunal embedsmand, avisen interviewede forleden, nævnte det emne som landkommunens største udfordring. At bevare strukturen med mindre byer, hvor folk kender hinanden og taler sammen om problemer og udfordringer. Der er med garanti ingen lette løsninger på den udfordring, og derfor kan man godt frygte, at de 30 mio. kr. ekstra, der nu bliver fordelt over hele landet, slet, slet ikke er nok.

Annonce