x
Annonce
112

Kvikke folk fældede smykketyve:  - Det er godt arbejde, siger politiet

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær


Horsens: To litauiske mænd på 42 år kom ikke langt, da de tirsdag forsøgte at stjæle smykker fra Guldbech Ure & Smykker i Jessengade.

Ifølge vicepolitiinspektør Stig Simonsen, Sydøstjyllands Politi, indfandt de to mænd sig i butikken kl. 17.02.

Den ene fik fremvist nogle fingerringe og bad derefter ekspedienten om at finde flere ringe, han gerne ville se på.

Mens ekspedienten var optaget af det, greb han æsken med ringe og spurtede ud af butikken.

Han nåede dog ikke særlig langt, fortæller Stig Simonsen.

- Udenfor butikken blev han pågrebet af en ekspedient, en vagt og en anden kunde. Medgerningsmanden blev også anholdt, siger Stig Simonsen, der roser de årvågne borgere.

- Det er godt arbejde og en hjælp til os, lyder det.

Politiet overvejer, om de to litauere skal fremstilles i grundlovsforhør senere onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Alt aflyst til og med august: Horsens & Friends-direktør er overrasket

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Konkursramte Dalle Valle om Bytorv Horsens-planer: Alt er uvist

Horsens

Slut med venlige henstillinger: Tirsdag står politiet klar med bødeblokken ved genbrugspladsen

Erhverv

Benedikte lukkede butikken da krisen tog fat: Nu er kunderne vendt tilbage

Annonce