Annonce
Odder

Kvickly Odder: Vi klarer os bedre end vi havde regnet med

Kvickly har også succes med sine store vinudsalg og netforretningen Megavin.dk. Arkivfoto

En tredjedel af medlemmerne bruger Coops app, der giver direkte kontakt til kunderne. Aviserne får mindre at sige, når forretningen skal have fat i kunderne, siger direktøren.

Odder: Der kom nye konkurrenter til, og bistroen blev lukket i løbet af året. Alligevel fik Kvickly Odder et rigtigt godt år i 2017, kunne direktør Arne Sørensen fortælle til de ca. 380 medlemmer, der mandag aften var mødt op til årsmøde i Spektrum Odder.

- Det sidste år er gået rigtigt godt, bedre end forventet. Markedet er presset i hele branchen på grund af onlinehandel. Film, elektronik og bøger har vi slet ikke mere, og dagligvarehandelen er også gået mere online. Folk spiser mere ude, flere har kødløse dage, og der er flere veganere, siger Arne Sørensen.

Alligevel er det lykkes at fastholde en årsomsætning på samme niveau som de seneste år. Kun 2015 stikker ud med en større omsætning, men det skyldes, at dette år havde 53 regnskabsuger mod normalt 52.

I 2017 åbnede der en Netto og en Normal i Odder, og i efteråret 2016 lukkede Kvickly sin egen bistro og forpagtede den ud til Green Vibe Burger.

Annonce

Det er kerneforretningen Kvickly, der giver pengene. Kan forretningerne i Hou og Gylling hænge sammen, så er det fint. Vi ser det som et aktiv, og en del af vores opgave, og så håber vi, at kunderne derude også kommer ind til os.

Arne Sørensen, direktør

Regnskabet

Kvickly Odder er en selvstændig brugsforening, som foruden varehuset i Odder har butikker i Gylling og Hou. Desuden har Kvickly Odder tank- og vaskeanlæg i Odder og diverse udlejningsejendomme. Omsætningen i 2017 var 288,3 mio. kr. og overskuddet efter skat 4,4 mio. kr. Der blev betalt 1,2 mio. kr. i skat af årets resultat. Egenkapitalen er 119,6 mio. kr.

I 2016 var de tilsvarende tal: Omsætning 287,3 mio. kr., overskud efter skat 2,5 mio. kr., skat 0,5 mio. kr. og egenkapital 115,1 mio. kr.

Har mange loyale kunder

- Vi mangler lidt omsætning fra bistroen, men vi er godt tilfredse. Vi har en masse gode, loyale kunder og en flok gode medarbejdere. Vi bruger også en del penge på sponsorater og håber, at det får nogle til at bakke os op. Desuden er vi kommet godt i gang med vores nye vaskehal, vi er allerede oppe på det antal vaske, vi havde budgetteret med om tre år, siger Arne Sørensen.

Kvickly Odder har 8500 medlemmer, efter der er kommet 250 nye til i årets løb. Og der skal bruges nye tiltag for at få fat i medlemmer og andre kunder. Omkring hvert tredje medlem bruger Coops app og dets tilbud.

- Der skal sparkes til de ting, vi sætter i Odder Avis, for at folk reagerer. I hvert tilfælde den yngre generation, det er nogle andre medier, vi skal ramme dem på. Vi prøver at lave tilbud via Facebook, noget virker, og noget gør ikke. Men vi skal prøve at følge med markedet. De unge læser ikke aviser i dag, og jeg tænker, at vi om nogle år ikke sender en Kvickly-avis ud. På landsplan siger halvdelen nej tak til reklamer, påpeger Arne Sørensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Børnerettigheder fejret i Hedensted

Annonce