Annonce
Odder

Kvickly Odder med overskud igen: Alle har fokus på omkostninger

Kvickly Odders direktør Arne Sørensen kan se tilbage på endnu et år med overskud. Arkivfoto: Axel Schütt
Varehuset i Odder sørger for, at varerne bliver solgt, mens tid er. I et hårdt marked handler det også om at styre sine udgifter.

Odder: Otte og en halv tons isterninger solgte Kvickly sidste år, og det var med til at skabe et godt resultat.

- Det var en varm sommer, og folk skulle jo have is til alting, siger varehusets direktør Arne Sørensen.

Onsdag aften holdt andelsforeningen Kvickly Odder generalforsamling i Spektrum, hvor omkring 520 af foreningens omkring 8000 medlemmer var mødt op.

De fik foruden middag og et foredrag at vide, at overskuddet efter skat var 5,5 millioner kroner i 2018.

- Dagligvaremarkedet er meget presset. Men da vi kan købe pænt store partier ind, fordi vi er en selvstændig forretning, kan vi sommetider tjene lidt på varerne alligevel. Priserne fra Coop er givet på forhånd til alle, men de har nogle restpartier, vi kan byde ind på, og det kan vi også fra andre leverandører, siger Arne Sørensen.

Annonce

Tal fra regnskabet

Årsomsætningen for 2018 blev på cirka 292 millioner kroner, men trods det er Kvickly Odder blev overhalet af Kvickly i Helsinge som landets største Kvickly.

I løbet af året er der brugt en millioner kroner i støtte og sponsorater til lokalområdets foreninger.

Overskuddet blev på syv millioner kroner, hvoraf halvanden blev betalt i skat til kommunen. Dermed blev resultatet et plus efter skat på 5,5 millioner kroner mod 4,4 millioner kroner året før.

Foruden varehuset i Odder har Kvickly Odder butikker i Hou og Gylling, to vaskeanlæg og to benzinanlæg, Megavin og Marselis Vine samt forskellige ejendomme.

Undgår at kassere varer

Desuden bliver der holdt et godt øje med det, der skal sælges.

- Vi har pænt styr på vores omkostninger. Medarbejderne og lederne er gode til at passe på varerne. Vi sætter påskevarerne ned i god tid, så vi får dem solgt. Det er en måde at undgå varespild og kassation. Og hvis vi har nogle småopgaver til en elektriker eller tømrer, så samler vi dem sammen, tilføjer direktøren.

- Ved at placere en vare i kundestrømmen ved vi, den sælger ti gange så meget, som hvis den står på en hylde i butikken, siger Arne Sørensen.

Kvickly har også lavet en dobbelt vaskehal på Knudsminde i den nordlige del af byen.

- OK var skeptiske på forhånd, for vi var den første dobbeltvaskehal, der blev lavet. Nu bliver der bygget flere rundt omkring. Vi har mange kunder fra Beder og Malling. Det er et incitament mere til dem, og når først de kommer hertil, håber vi at resten af byen også får lidt ud af dem, siger Arne Sørensen.

Formand Knud Hansen takkede på generalforsamlingen af efter 16 år som formand, han bliver afløst af næstformand Jacob Hørning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce