Annonce
Erhverv

Kvickly køber vinbutik - vil udvide sit marked

Kvicklys salgschef Lars Oksfeldt (t.v.) bruger en stor del af sin tid på varehusets vinsalg. Fremover skal han have hjælp af Lars Christensen, der følger med fra overtagelsen af Marselis Vine, oplyser varehusets direktør Arne Sørensen (t.h.) Arkivfoto: Morten Pape

Med købet af Marselis Vine vil varehuset udvide sit marked. Den tidligere ejer er en vigtig del af dealen, og han skal hjælpe med at udvikle Megavin.dk, der sælger til hele landet.

Annonce

Odder: Kvickly har overtaget butikken Marselis Vine i Aarhus og ikke mindst forretningens ejer Lars Christiansen.

Kvickly Odder har i forvejen en stor vinafdeling samt netbutikken Megavin.dk. Dem skal Lars Christiansen være med til at udvikle.

- Vi ville gerne have fat i ham til Megavin. Men han kan ikke drive egen vinbutik, når han er ansat hos os. Han skal i princippet være med til at udvikle Megavin og samtidig være hovedansvarlig for Marselis Vine. Det er lidt usædvanligt, at en Kvickly som vores investerer i en vinbutik. Men vi skal udvikle os og være spændende, og vi skal se, hvor der er mulighed for at sælge flere varer. Det her er også en indgang til det aarhusianske marked og erhvervsliv, siger Arne Sørensen, der er direktør for Kvickly Odder.

Varehuset begyndte omkring 2009 at satse på vinsalg, og et par gange om året bliver forhallen fyldt med vine. Efterårets salg blev skudt i gang med en stor vinmesse tirsdag aften. Men allerede i sidste uge blev der sendt nyhedsmails ud til godt 20.000 kunder, og de første postbiler fyldt med vin er sendt af sted fra lageret på Stampmøllevej.

Marselis Vine

Marselis Vine, der ligger på Marselis Boulevard 175, blev stiftet i 2014 af Jesper Koch og Lars Christensen under firmanavnet Koch & Christensen Aps. I 2015 skiftede firmaet navn til Christensen Company Aps, og Lars Christensen blev eneejer. Skifteretten afsagde 12. oktober 2018 konkursdekret mod firmaet.27. september 2018 stiftede Kvickly Odder firmaet Marselis Vine Aps, som har en kapital på to millioner kr.

Kilde: CVR-registeret.

Annonce

Udvider markedet

Med købet af Marselis Vine får Kvickly adgang til et andet marked, end den har i dag via Megavin.

- Megavin er value for money, mens Marselis Vine er mere en gængs vinbutik med et high end sortiment med lidt dyrere vine. De har også gode lokaler til vinsmagninger, de har plankeborde og plads til 30 personer. Kvickly holder en vinmesse med 600 gæster, det er måden, vi gør det på, siger Arne Sørensen.

Desuden laver Marselis Vine en vinskole, hvor gæsterne kan komme i grupper og i løbet af et år udbygge deres viden om vin ved flere smagninger. Derfor kommer Marselis Vin til at fortsætte uden de store ændringer.

- De kan et par andre koncepter, end vi arbejder med. De laver en smartpack, så hvis for eksempel en ejendomsmægler gerne vil give to flasker vin, så får man bygget et hus i pap. Det er vinæsker med en smart indpakning, siger Arne Sørensen.

Annonce

Hvid rom til de hvide

Marselis Vine har desuden lavet en rom sammen med bandet Volbeat, og der er en hvid AGF-rom på vej.

- Vi har en idé om, at det koncept også kan bruges i andre klubber end AGF, siger Arne Sørensen.

- Vi har besluttet, at vi gerne vil være gode til vin. Jo stærkere, vi bliver i resten af landet, desto flere tilbud får borgerne her i byen. Vi sælger lige så meget i Megavin.dk som i varehuset, og vi eksporterer det meste til Sjælland, omkring tre fjerdedele. Mange fra Østjylland kører selv hertil for at købe vin, og Sønderjylland er belastet af grænsehandelen, siger Arne Sørensen.

Efterårets vinsalg er blevet annonceret flittigt med annoncetillæg i flere aviser.

- Vi er ude at bruge rigtigt mange penge på sådan en event. Vi skal sælge noget her og nu, og så skal vi skabe mailkontakter, som vi sender nyhedsbreve til i fremtiden. Det koster at bygge den mailbase op, men kan vi samtidig skabe nogle arbejdspladser, så er det fint, mener varehusdirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce