Annonce
Østjylland

Kvælerslange på springtur: Her gemmer den sig

Susanne Dinesen er ikke glad for, at en pythonslange er sluppet fri i Skejbyen. Foto: Jens Thaysen
Luk bare vinduet op, den forsvundne kvælerslange fra Risskov gemmer sig nemlig efter alt at dømme meget tæt på, hvor den forsvandt i lørdags.

Risskov: Mon ikke mange borgere i Risskov har sovet med lukkede soveværelsesvinduer på trods af sommervarmen ved tanken om, at den en meter lange pythonslange, der lørdag forsvandt fra sit terrarie, skulle snige sig ind under dynen.

Måske har man ligefrem formanet ungerne at iføre sig støvler i stedet for bare tæer elle klip-klapper; mange mennesker er nemlig meget bange for slanger.

Susanne Dinesen er en af dem.

Annonce

- Jeg kan ikke forstå, man må holde slanger her. Man må hverken holde kat eller hund her, siger Susanne Dinesen, der bor i en stuelejlighed i Skejbyen.

Fobi for slanger

Det er i det nyopførte boligkvarter mellem Skejbyvej og Vejlby Centervej, at slangen undslap sit fangenskab.

Slangens ejer havde lørdag aften stillet terrariet ud på sin terrasse. Klokken 19.25 ringede han til politiet for at fortælle, at pythonslangen var løs.

- Det er en ubehagelig tanke. Jeg har fobi for slanger, så jeg skal helt sikkert sove med lukket dør i nat, jeg skal da ikke have en slange ind, siger Susanne Dinesen.

Annonce

Døden er nær

Østjyllands Politi vil af hensyn til ejeren ikke oplyse, hvor i Skejbyen, at slangen undslap. Og der er heller ikke en større politiefterforskning i gang. Slangen er nemlig ikke farlig for andre end sig selv.

- Det mest sandsynlige er, at slangen aldrig nogensinde bliver fundet. Hvis den er velfodret, kan den leve et år uden at spise, men den kan ikke klare den danske vinter. Den har nok fundet sig et gemmested, hvor den ligger til det bliver koldt, og så dør den der, forklarer Brian Rasmussen, udstillingschef Randers Regnskov.

En kvælerslange er løs i Skejbyen. Foto: Jens Thaysen

Randers Regnskov har en slangeekspert ansat, der har mere end 25 års erfaring. Hvis pythonslangens ejer kontakter ham, vil han gerne hjælpe med både at finde og indfange slangen.

- Eksperten kan se på omgivelserne med slangens øjne. Hvor vil den kravle hen? Det har han en bedre forudsætning for at se end de fleste, siger Brian Rasmussen.


Vi oplever, at de fleste børn ikke har en naturlig angst for slanger, men det får de, når mor eller far reagerer fuldstændigt uhensigtsmæssigt og råber og skriger, de skal passe på. Jeg tror ikke det er en ur-frygt, men noget tillært

Brian Rasmussen


Eksperten vil lede meget tæt på der, hvor slangen forsvandt.

- Den bevæger sig typisk ikke ret langt. Hvis det er helt vildt, kan den bevæge sig op til 50 meter på et døgn. Men jeg vil tro den er inden for 10 meter fra, hvor den stak af.

Kan den ikke finde på at gemme sig inde i huset?

- Den vil gemme sig et sted, hvor det er mørkt og varmt, og hvor den kan ligge uforstyrret. I en revne eller inde bag en falsk væg. De er sindssygt gode til at klatre ind og gemme sig et sted, hvor man tænker, den ikke kan være, siger Brian Rasmussen.

Annonce

Kvæler ikke for sjov

I følge Randers Regnskov er slanger på ingen måde glade for mennesker, så jo længere den kan komme væk fra dem, jo bedre.

Så der er ikke noget at være bange for, for os mennesker?

- Uanset om man så er nabo til slangen, er det ikke farligt. En pythonslange på en meter er fuldstændig ufarlig - hvis man holder rotter, kan man være bekymret for, om de bliver spist, men alt hvad der er større end en rotte har ingen værdi for den, siger Brian Rasmussen.

Pythonslangen

Kongepythonslangen lever naturligt i det centrale Afrika

Den kan blive over 40 år gammel, men bliver normalt omkring 25 år i fangeskab

Slangen lever jordhuler hele sit liv, undtaget når den kommer op for at jage og spise

Den er ikke giftig, men kvæler sit bytte

Kongepythonen er kendt for sit milde temperament, derfor er den en populær slange at holde i fangeskab

I fangeskab fodres den med mus og rotter

Og en kvælerslange kvæler kun det, den kan spise.

- Den kvæler ikke bare for "sjov". Jeg er blevet spurgt, om den kan finde på at kravle op i en barnevogn og kvæle barnet. Det vil den aldrig gøre, siger han.

Annonce

Mulig straf til ejeren

Hvorfor er så mange mennesker bange for slanger, er der tale om en ur-frygt, der ligger gemt i os?

- Vi oplever, at de fleste børn ikke har en naturlig angst for slanger, men det får de, når mor eller far reagerer fuldstændigt uhensigtsmæssigt og råber og skriger, de skal passe på. Jeg tror ikke, det er en ur-frygt, men noget tillært, siger Brian Rasmussen.

Ejerne af den forsvundne kvælerslange fra Risskov skal måske frygte en bøde.

- Der står i dyreværnsloven, at man skal holde sine dyr forsvarligt, så de ikke stikker af og lider overlast, siger Brian

Østjyllands Politi oplyser, at der ikke er rejst sigtelses mod slangens ejer, men vil ikke udelukke, at det kan ske senere.

Annonce
Horsens For abonnenter

Langt fra første gang: 35-årig sendte dickpics og truede piger til at sende nøgenbilleder, mens han var i behandlingsdom for tilsvarende kriminalitet

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Horsens For abonnenter

Se visualiseringerne af omstridt omfartsvej: Stor landskabsbro på otte søjler gennem naturskøn ådal er på tegnebrættet

Horsens

Nyt svar fra ministerium: Bådvraget i fjorden kan få lov at blive liggende

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Brædstrup

Udvidelse af hal, julebelysning og en skovtrold: Budgetforlig kastede lidt af hvert af sig

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Få styr på de vigtigste lokale historier på fem minutter

Horsens

Dement beboer gik hjemmefra og blev fundet død: Alle procedurer er fulgt både før og efter, han forlod plejehjemmet

Kultur

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der skal forbi Horsens i 2022

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Sport

Drømmen om OL lever: Dramatisk kollision i kapsejlads var et stort antiklimaks for Horsens-sejler

HH Elite For abonnenter

HH Elite i vild optur: Jan Leslie forvandlede døde høns til et vinderhold med stærke keepere og blev belønnet med en sejr

Horsens

Beboere skal genhuses efter brand i villa

Annonce