Annonce
Brande

Kunstværket 'Køre-rundt' afsløret ved genbrugsbutik

Kunstneren Hakon Lund Jensen (til venstre) er manden bag kunstværket "Køre-Rundt", der er fremstillet af hjulkapsler(. Han ses her sammen med Henning Jørgensen fra Y's Men's Club. Privatfoto
Kunst af hjulkapsler pryder nu genbrugsforretning i Ejstrupholm.

Ejstrupholm: Hjulkapsler formet som et stort hjul er det nye kunstværk, som pryder gavlen på Y’s Men's genbrugsforretning på Tværvej i Ejstrupholm. Kunstværket er lavet af den lokale kunstner Hakon Lund Jensen, som gennem sin 40 år lange kunstnerkarriere har udsmykket kirker, kirkegårde og bygninger og deltaget i byfornyelser flere steder.

Omkring 40 personer var mødt frem ved afsløringen af Hakon Lund Jensens kunstværk lørdag 14. september, hvor kunstneren officielt donerede sit værk til Højderyggens Y’ Men's Club. Der blev serveret kaffe og kage for gæsterne, Ejstrupholm Bageri havde skænket en stor lagkage prydet med Y’s Men's logoet, og småkagefabrikken Kelsen i Nørre Snede havde givet småkager til arrangementet.

Gennem længere tid har Hakon Lund Jensen samlet på hjulkapsler, som han har fundet i vejgrøfter og ved rundkørsler, og det blev så råmaterialet til kunstværket ”Køre-rundt”.

- Genbrug er jo en køre-rundt-forretning, hvor ting anvendes igen og igen og kører i ring. Det at køre rundt kan være noget med et hjul og en ring, og jeg fik idéen om, at min samling af hulkapsler var oplagt til kunstværket. Y’s Men's genbrugsforretning er netop en forretning, der gavner genbrug og miljø, forklarede Hakon Lund Jensen ved afsløringen.

Genbrugsforretningen åbnede for 19 år siden og gennem årene doneret lidt under to millioner kroner til forskellige projekter. Godt halvdelen af overskuddene er gået til lokale projekter hos blandt andet spejdergrupper og andre børne- og ungdomsorganisationer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce