Annonce
Odder

Kunstneren Vibeke Rønsbo og DN-Odder i samarbejde på Naturens Dag

I 2016 deltog Vibeke Rønsbo i et nordisk kunstprojekt, hvor hun udlagde manillamærker i et område ved Hardangerfjorden. Pressebillede
Søndag 8. september markeres Naturens Dag med arrangementer i hele landet. I Odder sker det i form af et utraditionelt samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening i Odder (DN-Odder) og kunstneren Vibeke Rønsbo.

Odder: Som en konsekvens af samarbejdet kan skolebørn og alle andre deltage i en symbolsk kærlighedserklæring til naturen ved Stampemøllen i Stampmølledalen søndag 8. september mellem klokken 10 og klokken 14.

"Til låns" kalder Vibeke Rønsbo projektet, som går ud på, at deltagerne får udleveret en mærkeseddel, et manilamærke, hvor der på den ene side står "Til låns". På den anden side kan man skrive et personligt vidnesbyrd om sit forhold til naturen.

Mærkesedlerne vil efterfølgende blive dyppet i bivoks for at gøre dem mere holdbare, hvorefter deltagerne hænger deres budskaber op et sted i Stampmølledalen. Her vil de vifte i vinden og glimte i solen og dermed skabe et oplevelsesrum, ligesom andre efterfølgende vil kunne gå rundt og læse budskaberne.

Titlen "Til låns" har Vibeke Rønsbo valgt med henvisning til de indianske ordsprog "Vi arver ikke jorden af vores forfædre, vi låner den af vores børn".

Naturdag

Naturdagen byder på flere arrangementer end kunstprojektet i Stampmølledalen.

I Eventyrskoven i Torrild er der hygge rundt om bålet fra klokken 14.

I Norsminde byder Krydsfelt Norsminde på muligheden for at fiske krabber og bage et fladbrød over bål. Det foregår fra klokken 14, og alle kan møde op på den nordlige side af havnen.

Om aftenen kan man deltage i en flagermusetur ved Mølledammen i Odder. DN Odder har lånt detektorer, som oversætter flagermusenes højfrekvente skrig til klik, som man kan høre. Der er kun plads til 14 deltagere, så der er tilmelding på telefon 24 44 39 87.

OK fra Fredningsnævnet

I 2016 deltog Vibeke Rønsbo i et nordisk kunstprojekt, hvor hun udlagde manilamærker i et område ved Hardangerfjorden. Det hjemlige projekt er støttet af Odder Kommunes kulturpulje i samarbejde med Odder Kulturforening.

Hvis det lykkes at skaffe midler, vil der i forbindelse med projektet blive hyret en professionel fotograf, så kunstprojektet senere kan suppleres med en dokumentation i form af en fotoudstilling.

Stampmølledalen blev fredet i år 2000, og Fredningsnævnet har godkendt kunstprojektet i dalen. DN-Odder står inde for, at samtlige manilamærker fjernes i september 2020, hvis ikke naturen i forvejen har nedbrudt dem. Der hænges maksimalt 300 manilamærker op.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce