Annonce
Horsens

Kunstmuseet åbner sit lukkede skatkammer for et lille publikum

I 2017 tog museumsleder Claus Hagedorn-Olsen og museumsinspektør Julie Horne Møller museets nye magasin i brug. Her gemmer en del af stedets kunstskat sig, og nu åbnes "skatkammeret" for publikum på en rundvisning. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Horsens Kunstmuseum inviterer indenfor i magasinerne og viser den kunst frem, man ellers sjældent ser i husets udstillinger.
Annonce

Horsens: Besøger man Horsens Kunstmuseum, er det kun en lille del af den kunst, der faktisk er i bygningen, man får lov til at se i udstillingerne.

Bag lås og slå gemmer sig en omfangsrig magasin-samling; et skatkammer af nyere dansk kunst, og den del af museet får en lille flok besøgende nu også mulighed for at opleve.

10. oktober kl. 11 inviterer museumschef Claus Hagedorn-Olsen og museumsinspektør Julie Horne Møller på rundvisning i magasinerne.

Annonce

150 nye værker sidste år

- Museet har indsamlet samtidskunst siden etableringen af kunstmuseet i Lunden i 1984, hvilket betyder, at huset i dag rummer store samlinger af en lang række markante nationale og internationale kunstnere, oplyser museet i en pressemeddelelse.

Seneste udvidelse af kunsthallerne på Carolinelundsvej i 2017 gav 230 kvm ekstra lagerplads, og den er der øjensynligt brug for. Alene sidste år voksede samlingen med 150 værker.

- Det nye magasin har givet plads til museets store samling af eksperimenterende samtidskunst og muliggjort en stor forøgelse af samlingen igennem de seneste år, lyder det fra museet.

Sær-omvisningen sker efter gældende covid-19-restriktioner, og deltagertallet er begrænset til 20.

Man skal tilmelde sig på forhånd via www.horsenskunstmuseum.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce