Annonce
Danmark

Kunstig intelligens forbereder jobportal til eksplosion af ledige

Kim Møller-Nielsen står bag jobportalen Jobdanmark med 12.000 job, der nu selv skal hjælpe med at finde de rette ansøgere. Arkivfoto: Axel Schütt
Innovationsfonden har hjulpet jobportalen Jobdanmark med at udvikle en smartere metode til at matche arbejdsgiverne med de jobsøgende.
Annonce

Jobannoncer: 93.000 danskere er røget ud af arbejdsmarkedet under coronakrisen, og det skaber rift om de ledige job i virksomhederne og den offentlige sektor.

Jobportalen Jobdanmark.dk indfører nu kunstig intelligens til at matche jobsøgende med de ledige job. Det sker med en ny søgefunktion, der indvies tirsdag.

- Markedet for jobannoncering er domineret af firkantede kasser, hvor det er den jobsøgendes evner til at finde jobbet, der skaber succes. Vi har vendt det om, så det nu bliver jobopslaget, der finder den jobsøgende, siger Kim Møller-Nielsen, direktør i Jobdanmark.

Portalen rummer i øjeblikket omkring 12.000 ledige job, men erfaringer viser, at jobsøgende har svært ved at finde de job, der er relevante for dem.

- Der er mange, der mangler overblik over de stillinger, der er derude. Det overraskede mig faktisk, men hvis du sidder som ledig, så er der simpelthen for mange stillinger at lede mellem. Vores opgave er at give dem et koncentrat med det vigtigste først, siger Kim Møller-Nielsen.

Annonce

Smart algoritme

Jobdanmark har med støtte fra Innovationsfonden udviklet en algoritme, der bruger teknologi, der kendes fra e-handel og medierne. Idéen er, at man kan trække relevante nøgleord og sammenhænge ud af nyhedsartikler, men også jobannoncer.

Når den jobsøgende indtaster en række oplysninger om sig selv, vil algoritmen være i stand til at finde de jobs, der passer til den jobsøgendes profil.

Et let forenklet eksempel kan være en sælger, der har svært ved at se igennem de mange nye jobbetegnelser, hvor sælgerjob i dag præsenteres som ”key account manager” eller ”customer success manager”.

- Vi ser også, arbejdsgiverne lægger jobbet i en særlig kategori, mens en relevant jobansøger placerer sig i anden kategori, og så møder de to slet ikke hinanden. Det kan vi hjælpe dem med, siger Kim Møller-Nielsen, der mærker effekterne af coronakrisen, fordi der er flere søgninger efter de ledige stillinger, især i den offentlige sektor.

Jobdanmark har hovedsæde i Odense med kapitalfonden FST Growth og Jysk Fynske Medier som de største aktionærer.


Det overraskede mig faktisk, men hvis du sidder som ledig, så er der simpelthen for mange stillinger at lede mellem

Kim Møller-Nielsen, direktør, Jobdanmark.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce