Annonce
Kultur

Kunsten kravler op ad flere midtby-gavle denne sommer: Fire kunstnere udvalgt

Don John har blandt andet arbejdet i Berlin, Paris, Tokyo, Hamborg og Reykjavik og udstillet i ind- og udland. Her lader han fugle lette på en gavl på Ørnevej i København, men i den kommende tid gælder det arbejdet med et industri-inspireret værk på Havneallé i Horsens. PR-foto: Horsens Kommune
Horsens Kommune fortsætter med at investere i street art og har netop sat navne på de kunstnere, som i sommerens løb skal skal skabe nye udsmykninger.

Horsens: Kunsten fortsætter med at klatre op ad mure og gavle i Horsens midtby.

I de senere år har Horsens Kommune brugt millioner på at skabe store udsmykninger i et projekt kaldet Street Art Horsens. Det er blevet til flere end 30 værker, som borgerne passerer i deres hverdag, og i løbet af denne sommer får de endnu mere at kigge på.

Horsens Kommune har netop offentliggjort navnene på fire kunstnere, som frem til august skal udsmykke gavle på Havneallé, Skolegade, Allégade og i Jessensgade.

Annonce

Smukke og skæve oplevelser

- I år er det 6. gang, at vi med projektet Street Art Horsens inviterer både internationale og nationale kunstnere til Horsens, og som de foregående år glæder vi os til at følge processen og se de endelige værker blive til.

- Gadekunsten kan som kunstart bidrage med overraskende, smukke og skæve oplevelser for alle borgere, også dem der ikke er vant til at opleve kunst på museer, fortæller projektkoordinator Henriette Wittendorff Ipsen, mens borgmester Peter Sørensen i en pressemeddelelse forklarer, at han er stolt over den udvikling af byen, som kunsten er med til at repræsentere.

På samme måde som de hidtidige gavlmalerier og murværker i Horsens er skabt af en blanding af etablerede kunstnere fra ind- og udland, er det også et bredt sammensat hold, der besøger byen i år: danske Don John, danske, men belgisk bosatte Welin, Frau Isa fra Østrig og Martin Whatson fra Norge.

Annonce

Don John er allerede i gang

Mens Don John allerede er i gang med at skabe et værk på Havneallé 14, der er inspireret af Horsens' historie som industriby, folder Frau Isa sig i juli og august ud i Allégade, nærmere bestemt ved Circle K-tankstationen ved nummer 67.


Gadekunsten kan som kunstart bidrage med overraskende, smukke og skæve oplevelser for alle borgere, også dem der ikke er vant til at opleve kunst på museer.

Henriette Wittendorff Ipsen


Hun henter inspiration i alt fra sine nære omgivelser til bygninger og planter, oplyser Horsens Kommune.

Martin Whatson debuterer i Danmark med en udsmykning ved p-huset i Jessensgade 8 i august. Han er kendt for sit miks af grafiske stencilfigurer og farverig graffiti, mens Welin i samme måned - ved Kulturstationen i Skolegade - viser, hvordan klassisk maleri kan inspirere til gadekunst.

www.maerkbyen.dk kan man få overblik over de værker, der er skabt i de senere år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Nyt underlag på Casa Arena? Horsens Kommune foreslår at fremtidssikre banen med hybridgræs

Annonce