Annonce
Hedensted

Kunne have holdt fri, men gymnasie-elever brugte timerne på klimaet

De to 3. g'er Nanna Emilie Vestergaard og Ida Lykkegaard har været blandt drivkræfterne i at arrangere en klima-undervisningsdag på Tørring Gymnasium. Foto: Michael Svenningsen
Eleverne på Tørring Gymnasium kunne have holdt fri, mens gymnasielærerne tirsdag havde pædagogisk dag. Men elevrådet syntes, det var vigtigere at sætte klima på skemaet.
Annonce

Tørring: Man behøver altså ikke være hippie eller politisk aktivist for at gøre en forskel i forhold til miljø og klima. At skrive et digt om miljøet, lave en bæredygtig virksomhed eller samle det affald op, du alligevel går forbi, kan også være måder at redde kloden på.

Sådan lyder det fra de to gymnasieelever Ida Lykkegaard fra Jelling og Nanna Emilie Vestergaard fra Vonge. Tirsdag havde de sammen med elevrådet på Tørring Gymnasium arrangeret en klima-dag med foredrag og workshops om alt fra analyse af den klimakritiske popkultur og genanvendelse af affald til udvikling af bæredygtig teknologi og debat om virksomheders samfundsansvar.

Egentlig var det meste af dagen afsat til pædagogisk dag for gymnasielærerne, og eleverne havde derfor fået en fridag stillet i udsigt, men elevrådet ville det anderledes.

- Det er virkelig vigtigt, at vi lærer noget mere om klima og bæredygtighed, for selvom vi "kun" er gymnasieelever, kan vi hver især godt gøre en forskel. Jeg har naturgeografi, hvor vi får meget undervisning i klima, men det er så vigtigt et tema, at det også sagtens kan inddrages i alle de andre fag, fortæller Ida Lykkegaard, der sidder i elevrådets miljøudvalg.

Selvfølgelig er der nogen, der synes, det er mega nederen, og som hellere ville have haft fri, men der er også mange, der ligesom os, mener, det er vigtigt at bruge tid på klimaet.

Ida Lykkegaard

Annonce

Konstruktiv tilgang

Hun har sammen med det øvrige elevråd brugt de seneste uger på at sammensætte et program med oplæg fra en række tidligere elever, universitetsstuderende og lokale folk, der på forskellig vis arbejder med klimaet. Den røde tråd gennem dagen var en konstruktiv tilgang til klimadebatten.

- I stedet for en hel dag, hvor vi hører om, hvor slemt det står til, vil vi gerne sætte fokus på, hvad og hvordan man kan gøre noget ved klimaudfordringerne. Vi burde alle sammen gå noget mere op i klimaet, men det kan være svært at vide hvordan, lyder det fra Ida Lykkegaard.

Hun er personligt bekymret for fremtidens klima, en bekymring hun deler med mange af sine kammerater.

- Det bekymrer mig, om jeg kan give mine fremtidige børn den opvækst, som jeg gerne vil, fortalte Emilia Joensen, der går i 1. g og gerne vil arbejde frivilligt med dyr og miljø.

Till klimadagen havde hun blandt andet meldt sig til at samle skrald rundt omkring gymnasiet. Veninden Amalie Hauge fra Jelling har for flere år siden valgt af klimahensyn at blive vegetar.

- Men jeg kunne sagtens gøre meget mere. F.eks. i forhold til tøj og genbrug. Det er bare svært at ændre sine vaner, lød det fra Amalie Hauge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Horsens

Borgmester: Smittetallet stiger i Horsens - husk nu corona-retningslinjerne

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce