Annonce
Hedensted

Kunne have holdt fri, men gymnasie-elever brugte timerne på klimaet

De to 3. g'er Nanna Emilie Vestergaard og Ida Lykkegaard har været blandt drivkræfterne i at arrangere en klima-undervisningsdag på Tørring Gymnasium. Foto: Michael Svenningsen
Eleverne på Tørring Gymnasium kunne have holdt fri, mens gymnasielærerne tirsdag havde pædagogisk dag. Men elevrådet syntes, det var vigtigere at sætte klima på skemaet.

Tørring: Man behøver altså ikke være hippie eller politisk aktivist for at gøre en forskel i forhold til miljø og klima. At skrive et digt om miljøet, lave en bæredygtig virksomhed eller samle det affald op, du alligevel går forbi, kan også være måder at redde kloden på.

Sådan lyder det fra de to gymnasieelever Ida Lykkegaard fra Jelling og Nanna Emilie Vestergaard fra Vonge. Tirsdag havde de sammen med elevrådet på Tørring Gymnasium arrangeret en klima-dag med foredrag og workshops om alt fra analyse af den klimakritiske popkultur og genanvendelse af affald til udvikling af bæredygtig teknologi og debat om virksomheders samfundsansvar.

Egentlig var det meste af dagen afsat til pædagogisk dag for gymnasielærerne, og eleverne havde derfor fået en fridag stillet i udsigt, men elevrådet ville det anderledes.

- Det er virkelig vigtigt, at vi lærer noget mere om klima og bæredygtighed, for selvom vi "kun" er gymnasieelever, kan vi hver især godt gøre en forskel. Jeg har naturgeografi, hvor vi får meget undervisning i klima, men det er så vigtigt et tema, at det også sagtens kan inddrages i alle de andre fag, fortæller Ida Lykkegaard, der sidder i elevrådets miljøudvalg.

Selvfølgelig er der nogen, der synes, det er mega nederen, og som hellere ville have haft fri, men der er også mange, der ligesom os, mener, det er vigtigt at bruge tid på klimaet.

Ida Lykkegaard

Konstruktiv tilgang

Hun har sammen med det øvrige elevråd brugt de seneste uger på at sammensætte et program med oplæg fra en række tidligere elever, universitetsstuderende og lokale folk, der på forskellig vis arbejder med klimaet. Den røde tråd gennem dagen var en konstruktiv tilgang til klimadebatten.

- I stedet for en hel dag, hvor vi hører om, hvor slemt det står til, vil vi gerne sætte fokus på, hvad og hvordan man kan gøre noget ved klimaudfordringerne. Vi burde alle sammen gå noget mere op i klimaet, men det kan være svært at vide hvordan, lyder det fra Ida Lykkegaard.

Hun er personligt bekymret for fremtidens klima, en bekymring hun deler med mange af sine kammerater.

- Det bekymrer mig, om jeg kan give mine fremtidige børn den opvækst, som jeg gerne vil, fortalte Emilia Joensen, der går i 1. g og gerne vil arbejde frivilligt med dyr og miljø.

Till klimadagen havde hun blandt andet meldt sig til at samle skrald rundt omkring gymnasiet. Veninden Amalie Hauge fra Jelling har for flere år siden valgt af klimahensyn at blive vegetar.

- Men jeg kunne sagtens gøre meget mere. F.eks. i forhold til tøj og genbrug. Det er bare svært at ændre sine vaner, lød det fra Amalie Hauge.

Annonce
Horsens For abonnenter

Langt fra første gang: 35-årig sendte dickpics og truede piger til at sende nøgenbilleder, mens han var i behandlingsdom for tilsvarende kriminalitet

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Horsens For abonnenter

Se visualiseringerne af omstridt omfartsvej: Stor landskabsbro på otte søjler gennem naturskøn ådal er på tegnebrættet

Horsens

Nyt svar fra ministerium: Bådvraget i fjorden kan få lov at blive liggende

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Brædstrup

Udvidelse af hal, julebelysning og en skovtrold: Budgetforlig kastede lidt af hvert af sig

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Få styr på de vigtigste lokale historier på fem minutter

Horsens

Dement beboer gik hjemmefra og blev fundet død: Alle procedurer er fulgt både før og efter, han forlod plejehjemmet

Kultur

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der skal forbi Horsens i 2022

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Sport

Drømmen om OL lever: Dramatisk kollision i kapsejlads var et stort antiklimaks for Horsens-sejler

HH Elite For abonnenter

HH Elite i vild optur: Jan Leslie forvandlede døde høns til et vinderhold med stærke keepere og blev belønnet med en sejr

Horsens

Beboere skal genhuses efter brand i villa

Annonce